Grizman spasao Barselonu bruke

Fudbaleri Barselone savladali su na gostavanju ekipu Ibice sa 2:1 u šesnaestini finala španskog Kupa kralja. Katalonci su do pobede došli preokretom golovima Grizmana u finišu meča.

Špansko ostrvo Ibica poznato je po milion stvari, ali fudbal nije jedna od njih.

Minuti su delili fudbalere Ibice do istorijskog rezultata protiv velikana Baselone.

"Blaugrana" je odigrala drugi meč pod vođstvom novog menadžera Kikea Setijena, koji je u ovom meču pokušao da promeša karte što se tiče sastava, ali i formacije.

Barselona je igrala bez Mesija, Suareza, Dembelea, Ter Štegena, Umtitija, a dosta rezervista dobilo je šansu. Takođe, Setijen se oprobao za 3-5-2, odnosno 3-1-4-2 formaciju.

Katalonci se nisu proslavili takvim stanjem na terenu.

Veoma zanimljiva bila je statistika prvog poluvremena u kojem je Barselona imala 85 odsto lopte u nogama, ali nijedan šut ili priliku za gol.

Sa druge strane, Ibica je ušla u meč veoma motivisana i sa odličnom podrškom domaćih navijača zadavali su glavobolje Barseloni.

Kabale je u devetom minutu doneo prednost Ibici, koja je do kraja poluvremena pogodila stativu i imala poništen gol.

Barselona je u drugom poluvremenu promenila formaciju, kao i nekoliko igrača, ali se mučila i u nastavku.

Tek u 72. minutu Katalonci su došli do izjednačenja. De Jong je sjajno uposlio Grizmana, koji matira golmana domaće ekipe.

Veoma žustro je bilo u finišu meča. Prštala je borba za svaku loptu na obe strane, a u tom haosu bolje se snašla Barsa.

Igrala se sudijska nadoknada kada je Alba pronašao Grizmana, a Francuz je iz ne toliko izgledne pozicije uspeo da pošalje loptu u dalji ugao i donese trijumf favoritu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи