Borusija deli "neopravdane", navijači ostaju bez godišnjih karata

Borusija iz Dortmunda otkazala je 500 godišnjih ulaznica za sledeću sezonu navijačima koji nisu dovoljno često išli na "Vestfalen".

Navijači Dortmunda važe za najverniju publiku u fudbalskom svetu, a uprava kluba želi tako i da ostane – navijači koji nisu prisustvovali dovoljnom broju mečeva ostali su bez pretplatnih karata za sledeću sezonu.

"Milioneri" imaju veliku podršku navijača na domaćem terenu, pošto imaju prosečnu posetu od 80.841 gledaoca po meču, a kapacitet stadiona "Vestfalen", odnoso "Signal Iduna park", kako je zvanično ime stadiona, je 81.365.

Međutim, postoje i oni koji godišnju kartu preprodaju ili jednostavno ne dolaze na utakmice, a takvi navijači ubuduće će biti kažnjeni.

Naime, uprava kluba otkazala je čak 500 godišnjih karata za navijače koji nisu prisustvovali na najmanje sedam od 17 utakmica na domaćem terenu.

Mišljenje javnosti je podeljeno. Dok jedni pravdaju potez kluba, smatrajući da je to jedini način da pravi navijači dođu do svojih ulaznica, drugi smatraju da se to kosi sa tržišnim pravilima.

U svakom slučaju, "žuti zid" ne ide nigde i, po svemu sudeći, iz godine u godinu biće samo veća podrška igračima na terenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво