Gvardiola: Ukinite Liga kup

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola zatražio je da se ukine Liga kup, drugo kup takmičenje u Engleskoj. "Građani" su blizu osvajanja Liga kupa treću godinu za redom, pošto su u prvoj polufinalnoj utakmici savladali gradskog rivala Mančester Junajted 3:1.

"Ukinite ovo takmičenje. Biće manje utakmica, manje takmičenja, manje klubova, manje kvantiteta, a više kvaliteta. Mogu ljudi malo da žive i bez fudbala, ovo je previše", rekao je Gvardiola, prenose britanski mediji.

Španski stručnjak imao je zamerke i na raspored utakmica tokom zimskog perioda.

"Sezonu počnete tako što leti igrate jednu utamicu nedeljno, a onda dođete na tempo od po dva ili čak tri meča sedmično. Takav tempo traje predugo, toliko da ga fudbaleri ne mogu izdržati. Najbolje bi bilo da se Liga kup ne igra. To bi pomoglo igračima", zaključio je Gvardiola.

Revanš meč Liga kupa između fudbalera Sitija i Junajteda na programu je 29. januara, a pobednik će se u finalu sastati sa boljim iz duela Lester - Aston Vila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво