Setijen debitovao pobedom, Mesi vratio Barsu na vrh

Fudbaleri Barselone savladali su na svom stadionu ekipu Granade sa 1:0 u meču 20. kola La Lige. Bio je ovo prvi meč Kikea Setijena na klupi Barselone, a pobedom su se Katalonci vratili na vrh tabele domaćeg prvenstva.

Kike Setijen debitovao je pobedom na klupi Barselone, pošto je "Blaugrana" na "Nou Kampu" bila bolja od Granade rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Mesi.

Nije bilo realno očekivati da će Barselona nakon samo jednog treninga pod vođstvom Setijena "prodisati" i previše promeniti stil igre i navike u njoj.

Kao što je to bio slučaj i sa Valverdeom, Barselona je imala dosta poseda na meču, ali ne i željeni broj kreacije i prilika.

Taktičkih izmena je bilo, što zbog brojnih povreda (Suarez, Dembele, Lengle, De Jong), što zbog stila igre novog trenera. Ona najupečatljivija svakako je uloga desnog beka, Serhija Roberta, koji je, za razliku od svog saigrača sa suprotne strane Albe, imao znatno manje dužnosti u napadu. 

Roberto je pozadi služio kao treći fudbaler u odbrani, gotovo štoper, dok je Alba imao dosta slobode da ide napred i učestvuje u završnoj trećini akcija. 

Primetni su bili i znatno češće pravljeni trouglovi kada domaći tim ima loptu, što je rezultovalo držanjem poseda, odnosno mnogo manje grešaka u predaji lopte, što je bio slučaj kod Valverdea.

Ipak, problem Barselone ponovo je bila kreacija iz sredine terena. Kao glavni razlog toga svakako je opredeljenje da se igra sa tri defanzivno orijentisana zadnja vezna: Rakitić, Vidal, Buskets. To je teralo Mesija i Grizmana da se prečesto vraćaju po loptu, samim tim i zamaraju i nedostaju u finišu akcije.

Barselona je meč završila sa preko 83 odsto lotpe u svom posedu i preko 800 uspešnih dodavanja (preko 1000 ukupno). 

Ipak, gol je postigla tek u drugoj polovinini drugog poluvremena i to nakon što je rival ostao bez jednog igrača u terenu.

Tri izgledne prilike u prvom poluvremenu Barselona nije iskoristila, pošto je u sva tri slučaja tinejdžer Ansu Fati slabo reagovao. Pored tih udaraca, opasnosti po gol Granade pretila je i iz slobodnih udaraca, ali Mesi u dva navrata nije bio precizan.

Granada se sjajno branila, veoma pokretljivom i disciplinovanom odbranom zadavala glavobolju Barseloni. Povremeno, Granada je pokušavala da zapreti iz kontri, a jednom umalo i uspela.

Eteki je u 67. minutu jednu polukontru i grešku Barselone umalo kaznio, ali je njegov odličan šut zaustavila stativa.

Samo dva minuta kasnije desio se ključni momenat meča, kada je Sančez zaradio drugi žuti karton. Štoperu Granade je sudija Pizaro izbrojao četiri faula nakon prvog kartona, pa je odlučio da udalji Sančeza sa meča.

Taj momenat, praćen ulaskom Rikija Puća, mladog kreativca iz Barse B koji je prekomandovan u prvi tim, donelo je Barseloni znatno više šansi.

Mat u četiri poteza Katalonci su napravili u 76. minutu. Mesi, Grizman, Vidal petom i na kraju ponovo Mesi, koji desnom nogom plasira loptu u mrežu za ispostaviće se konačnih 1:0.

Do kraja meča bilo je prilika za novi pogodak, ali je nedostajalo koncentracije kod šuteva Grizmana. 

Barselona je upisala 13. pobedu u sezoni i sa 43 boda se vratila na lidersku poziciju na tabeli La Lige, zbog bolje gol razlike od Reala koji ima isti broj bodova. Granada je deseta na tabeli sa 27 osvojenih bodova.

La Liga 20. kolo:

Petak:
Leganjes - Hetafe 0:3

Subota:
Levante - Alaves 0:1
Real Madrid - Sevilja 2:1
Osasuna - Valjadolid 0:0
Eibar - Atletiko Madrid 2:0

Nedelja:
Majorka - Valensija 4:1
Betis - Sosijedad 3:0
Viljareal - Espanjol 1:2
Bilbao - Selta 1:1
Barselona - Granada 1:0

 

Tabela:

1. Barselona 43
2. Real Madrid 43
3. Atletiko Madrid 35
4. Sevilja 35
5. Hetafe 33
6. Sosijedad 31
7. Valensija 31
8. Bilbao 30
9. Viljareal 28
10. Granada 27
11. Betis 27
12. Levante 26
13. Osasuna 25
14. Alaves 23
15. Valjadolid 22
16. Eibar 22
17. Majorka 18
18. Selta 16
19. Leganjes 14
20. Espanjol 14

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво