Juče sa kravama, danas trener Barselone

Novi trener Barselone Kike Setijen nije mogao da zadrži oduševljenje na promociji na mestu struke katalonskog kluba. Doskorašnji trener Betisa potpisao je ugovor sa "Blaugranom" na dve i po godine.

Setijen je priznao da ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će da vodi Barselonu.

"Juče sam šetao pored krava u svom selu, a danas treniram najbolje fudbalere na svetu", izjavio je Setijen.

Španski stručnjak je sa Barselonom potpisao ugovor do leta 2022. godine,a na klupi katalonskog tima nasledio je Ernesta Valverdea.

"Želim da zahvalim upravi kluba, na prilici koju su mi pružali i poverenju koje imaju. Veoma sam emotivna osoba i ovo je poseban dan za mene. Uzbuđen sam zbog izazova koji je predamnom", rekao je Setijen.

Novi trener Barselone i zvanično se upoznao sa igračima, koji su pozitivno reagovali na novo lice na čelu stručnog štaba. 

"Razgovarao sam sa igračima i oduševljen sam načinom na koji su reagovali. Ubeđen sam da ćemo se lako razumeti, jer mnoge stvari koje ćemo im predložiti, oni već znaju. Ipak, treba reči pretvoriti u dela na terneu, jer zahtevi i standardi ovog kluba to konstantno traže".

Setijen je veliki ljubitelj Barselone i stila fudbala koji je u nju implementirao Johan Krojf.

"Uživao sam posmatrajući Barselonu svih ovih godina. To je poseban klub i poseban fudbal. Još uvek nisam svestan šta znači biti trener najboljem fudbaleru na svetu. Ipak, obožavanje je jedna stvar, a posao i činjenje da svi znaju svoje uloge, druga", zaključio je Kike.

Debi na klupi Barselone Setijen će upisati u nedelju na "Nou Kampu", gde Barsa dočekuje Granadu.

broj komentara 0 pošalji komentar