Najbogatiji Afrikanac najavio kupovinu Arsenala, navijači oduševljeni

Aliko Dangote, nigerijski milijarder, najavio je da će u toku 2021. godine kupiti londonski Arsenal. Navijači "tobdžija" sa nestrljenjem očekuju promenu vlasnika, pošto su već godinama u otvorenom sukobu sa sadašnjim menadžmentom.

Arsenal već godinama ne postiže rezultate na koje su navijači navikli, a sreća se možda promeni naredne godine, kada bi klub trebalo da preuzme nigerijski biznismen Aliko Dangote.

"Tobdžije" nikako da se vrate u sam vrh engleskog fudbala, a navijači su u katastrofalnim odnosima sa vlasnikom Stenom Krenkeom, kome zameraju da zapostavlja trofejni klub.

Aliko Dangote mogao bi da bude nova pokretačka snaga tima sa Emirejtsa. Nigerisjki milijarder najavio je klupovinu kluba 2021. godine, pošto završi sa projektom jedne od najvećih naftnih rafinerija na svetu.

Dangote važi za najboljgatijeg Afrikanca, a njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 8.5 milijardi funti (oko 10 milijardi evra).

Sadašnji vlasnik Arsenala, ali i Denver nagetsa (NBA tim) i Los Anđeles remsa (NFL tim), retko dolazi u London, pa navijači smatraju da ne pridaje dovoljno pažnje jednom od najtrofejnijih klubova na Ostrvu.

Pod vođstvom Unaja Emerija, tim se našao na desetom mestu na tabeli Premijer lige, ali dolaskom Mikela Artete stvari su krenule nabolje, Nedovoljno, ako se navijači "tobdžija" pitaju...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара