Zvezdin gol dekade postigao Gelor Kanga

Crvena zvezda je u prethodnih deset godina postigla četvorocifren broj golova, a navijači su putem aplikacije u konkurenciji deset najlepših kao najatraktivniji gol dekade izabrali pogodak Gelora Kange u trijumfu protiv Krasnodara sa 2:1 u meču odigranom 24.8.2017. godine.

"Bomba" veziste iz Gabona donela je Crvenoj zvezdi ulazak u Ligu Evrope posle deset godina, a navijači mu to nisu zaboravili, tačnije 671 član kluba je glasao da to bude gol dekade, navodi se na sajtu kluba.

Pozicija broj dva pripada golu Milana Pavkova u pobedi nad Liverpulom, budućim evropskim i svetskim prvakom za tu sezonu. Crvena zvezda je savladala engleski tim rezultatom 2:0, a u heroja meča izrastao je Milan Pavkov, čiji drugi pogodak se posebno svideo navijačima, pa je ukupno 362 zaljubljenika u crveno-belu boju glasalo da to bude gol dekade.

Treće mesto zauzeo je gol Huga Vieire u meču protiv Partizana odigranom 12.9.2015. godine.
U užem izboru bili su još: Bruno Mezenga (protiv Smedereva), Mendeš Kadu (protiv Partizana), Luka Milivojević (protiv Partizana), Marko Grujić (protiv Rada), Marko Marin (protiv Proletera), Mateo Garsija (protiv Vojvodine) i Antonio Tomane (protiv Spartaka). Interesantno je da je Crvena zvezda u svim pomenutim duelima u kojim je postignuto deset najlepših pogodaka u prethodnoj dekadi- ostvarila pobedu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 11. jan 2020, 17:27) - Kablar [neregistrovani]

Ma neeee.....

Gol dekade je postignut protiv Partizana,izjedancujuci gol,a da je lopta prethodno bila pola metra u golautu,isti taj "posteni" Kanga je postigao taj gol.