Povratak Čolovog Atletika, madridsko finale Superkupa

Fudbalei Atletika iz Madrida plasirali su se u finale Superkupa Španije, pošto su u Džedi savladali ekipu Barselone sa 3:2. Katalonci vodili do 81. minuta utakmice, preokret u finišu "jorgandžijama" doneli Morata i Korea. Atletiko će u finalu Superlupa igrati protiv gradskog rivala Reala.

Fudbalski spektakl u Džedi obeležili su preokreti – Atletiko je sa 3:2 savladao ekipu Barselone i plasirao se u finale Superkupa Španije gde ih čega gradski rival - Real.

U prvom poluvremenu utakmice u Saudijskoj Arabiji nije bilo golova, ali je u drugom delu viđen pravi vatromet.

Koke je na poluvremenu ušao u igru umesto Erere i samo 15-ak sekundi mu je bilo potrebno da donese prednost "jorgandžijama".

Barsa je preokrenulka pogocima Lea Mesija u 51. i Antoana Grizmana u 62. minutu, ali uzbuđenja su tada tek počela.

Možda i ključni trenutak na meču desio se u 74. minutu, kada je Arturo Vidal postigao treći pogodak za Katalonce. Ipak, VAR je poništio odluku glavnog sudije, pošto se Čileanac nalazio u ofsajdu.

Atletiko je najbolje sačuvao za kraj. U 81. minutu Ter Štegen je skrivio penal, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Alvaro Morata.

Ekipa Čola Simeonea iskoristila je taj momentum da dođe do potpunog preokreta. Morata je u 86. minutu bio asistent, a neumoljivi strelac Anhel Korea za konačan rezultat – 3:2 za Atletiko.

U prvom polufinalnom meču Real je sa 3:1 savladao ekipu Valensije, a finalni duel na programu je u nedelju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво