Bajern ne kupuje Sanea, bar ne u januaru

Sportski direktor minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić izjavio je da fudbaler Sitija Liroj Sane, velika želja Bavaraca, neće pojačati nemački klub u januarskom prelaznom roku.

Dani ili sati delili su Sanea od prelaska u Bajern iz Minhena, ali je Pep Gvardiola odlučio da ga uvrsti u startnih 11 u meču Komjuniti šilda protiv Liverpula u avgustu prošle godine.

Smatralo se je to trebalo da bude oproštajni meč nemačkog fudbalera u dresu "građana", ali umesto toga, Sane je doživeo tešku povredu ligamenata leve noge, od koje se još uvek nije oporavio.

Tadašnji trener Bajerna Niko Kovač gotovo da je predstavio Sanea kao novog fudbalera svoje ekipe, ali do toga nije došlo.

Nemački tim odložio je kupovinu vrednu više od 100 miliona evra za narednu sezonu, a prema najnovijim informacijama, transfer Sanea neće se desiti u januaru 2020. godine.

"Treba nam igrač koji može odmah da nam pomogne. Još uvek nismo pronašli pravog kandidata. Svakako, Liroj Sane nije tema o kojoj se govori u zimskom prelaznom roku", izjavio je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Prema navodima britanskim medijima, Bajern je pažnju okrenuo ka krilnom fudbaleru Kristal Palasa Vilfredu Zahi, za čije usluge se interesuju još i Čelsi i Mančester junajted.

Bavarci nisu isključili opciju dovođenja dugogodišnje želje Liroja Sanea, ali će taj transfer morati da sačeka letnji prelazni rok, u kojem će Bajern takođe morati da odluči da li će otkupiti Felipea Kutinja od Barselone. 

Sane ima 23 godine, 21 put nosio je dres nacionalnog tima Nemačke, a u klupskoj karijeri je osim za Manečster siti, nastupao je još za Šalke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво