Liverpul u novom ruhu od naredne sezone, stiže kovčeg s blagom od "Najka"

Fudbalski klub Liverpul potpisao je višegodišnji unosni ugovor sa proizvođačem sportske opreme "Najk", koji će stupiti na snagu 1. juna ove godine.

Posle četiri godine ugovora sa "Nju Balansom", Liverpul će od naredne sezone nositi "Najk" opremu, objavio je klub sa "Enfilda".

Nezvanično, visina ugovora je oko 40 miliona dolara godišnje, a uz bonuse bi mogao da postane jedan od najjačih sponzorskih ugovora koji neki klub ima sa proizvođačem sportske opreme.

Prema navodima sa Ostrva, novi ugovor bi mogao da nadmaši čak i onaj koji Mančester junajted ima sa "Adidasom" u vrednosti od oko 100 miliona dolara, pošto će Liverpulu pripasti određeni procenti od prodaje dresova i opreme.

Engleski sud doneo je u oktobru presudu u korist kluba sa "Enfilda", prema kojoj nemaju obavezu da produže ugovor sa "Nju Balansom", iako u njemu postoji stavka koja predviđa da se odnos produži ukoliko se izjednači ponuda sa novim sponzorom.

Liverpul je, s druge strane, tvrdio da "Nju Balans" ne može da izjednači marketinški potencijal i distribucionu snagu "Najka" i tako dobio spor.

Novi ugovor stupa na snagu 1. juna 2020. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar