Čudo na Ostrvu, sudija Oliver gledao VAR monitor pa isključio Milivojevića

Sudija Majkl Oliver isključio je Luku Milivojevića na utakmici FA kupa između Kristal Palasa i Derbija, a zanimljivo je da je prethodno pogledao VAR monitor, iako arbitri u Engleskoj to nemaju običaj da rade.

VAR (Video Assistant Referee) uveden je u Engleskoj od ove sezone, ali sudije na terenu gotovo nikada ne gledaju u pomoćni monitor već donose odluke na osnovu reakcije arbitara iz VAR sobe.

Takvu praksu promenio je Majkl Oliver, koji je na utakmici FA kupa između Kristal Palasa i Derbija prvo pogledao spornu situaciju, a tek onda pokazao crveni karton Luki Milivojeviću.

Ove sezone VAR izaziva oštre polemike na Ostrvu, pošto mnogi smatraju da u velikoj meri kvari igru, doprinosi donošenju sumnjivih odluka, dok se glavne sudije izuzetno retko usuđuju da gledaju u monitore.

Inače, Derbi je savladao ekipu Kristal Palasa sa 1:0, golom Martina, čime su se "ovnovi" plasirali u narednu fazu najmasovnijeg takmičenja u Engleskoj.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 07. jan 2020, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

Čudo

A u VAR sobi su nepogrešivo i nepristrasne mašine, te im treba verovati.

(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:20) - anonymous [neregistrovani]

Šta je ovde čudo?

Što je sudija pogledao monitor? Za svaki novitet potrebno je malo vremena da počne stvarno da se koristi, nema tu nikakvog čuda. A Englezi šize, jer sve dok je sudijska odluka zasnovana na nekom ličnom mišljenju mogu da pljuju sudiju i da pričaju da su pokradeni. Ovako se zna tačno šta je bilo i onda nema polemike, kuknjave, tuče. Ali, ni nameštaljke (osim kroz tehnologiju, kao onomad za Felpsa). Priče o kvarenju igre su gluposti. U američkoj fudbalskoj ligi (NFL) sudije odavno konsultuju snimke i to iz milion uglova. Naravno, snimke prikazuju i preko televizije i nema nikakvih problema. Još samo da se uvede doping kontrola.

(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:20) - NIKOLAKRAJINALONDON [neregistrovani]

SASVIM OPRAVDANO

Ocekivao sam da ce sudija odmah dodjeliti Milojevicu crveni karton.
Jer hvatanje za vrat i kretnja glavom prema glavi protivnickog igraca su direktan crveni katron.
Netko mu je vjerovatno sugerisao na to . Svi su trazili VAR.
Imaju ga.

Ni Milojevic se nje puno bunio. Jos ko dodjele zutog kartona kao da se sam iznenadio sto vec tada nije dobio crveni.

Nema potrebe za naslov '' CUDO...

(nedelja, 05. jan 2020, 23:19) - anonymous [neregistrovani]

Au, ovo je namerno uradjeno!

Srbinu to uradio? Ovo je zavera! Bojkot engleske lige! Uaaaaa! Uaaaaa! Uaaaaa!

(nedelja, 05. jan 2020, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Premijer

liga je predivna za gledanje.
Što se tiče kvalitetnog sudjenja, nema ga.
Setite se Engleskog sudije koji je na svetskom prvenstvu u Nemačkoj dodelio tri žuta kartona jednom igraču na utakmici Hrvatska -Australija pa su od onda veliki predmet ismevanja .