Gvardiola bolji od Ančelotija, Mojs preporodio "čekićare"

Fudbaleri Mančester sitija i Vest Hema ostvarili su pobede, dok su Norič i Kristal Palas remizirali u utakmicama 21. kola Premijer lige. Siti je u derbiju savladao Everton rezultatom 2:1, Vest Hem je deklasirao Bornmut sa velikih 4:0, a duel Noriča i Palasa završen je podelom bodova – 1:1.

U duelu Pepa Gvardiole i Karla Ančelotija kao pobednik je izašao španski stručnjak.

Aktuelni šampion Engleske otpor "karamela" slomio je početkom drugog poluvremena, kada je dva brza pogotka postigao Gabrijel Žezus.

Brazilski napadač je prvo odmerenim udarcem doneo prednost "građanima", a onda i u mrežu smestio asitenciju Ilkaja Gindoana.

Do kraja susreta Everton je uspeo samo da prepolovi rezultat, pošto je pogodak postigao Rišarlison.

Siti je ostao na trećoj poziciji sa 44 boda, jednim manje od Lestera koji je tokom dana ponovo trijumfovao, dok je Everton deseti sa 25.

Dejvid Mojs je pre nekoliko dana nasledio Manuela Pelegrinija na klupi Vest Hema i u prvoj utakmici njegovi izabranici su blistali. "Čekićari" su deklasirali Bornmut sa ubedljivih 4:0.

Već na poluvremenu bilo je 3:0 – dvostruki strelac bio je Mark Nobl, spektakularan gol postigao je i Sebastijan Ale, da bi Felipe Anderson u nastavku postavio konačan rezultat.

Londonski klub je pobegao iz zone ispadanja i sa 22 boda zauzima 16. mesto. Trešnjice su 18. sa 20.

Norič i Kristal Palas remizirali su na Kerou roudu 1:1, a bod gostima doneo je Konor Vikam u 87. minutu. Rezervista je ispratio napad saigrača po levoj strani i pravovremeno utrčao na drugu stativu, gde je povratnu loptu sproveo u mrežu.

Kanarinci su prethodno poveli pogotkom Toda Kantvela u četvrtom minutu, posle gužve u šesnaestercu.

Ekipa Danijela Farkea ne zna za trijumf ni posle osmog uzastopnomg meča i ostaje ubedljivo poslednja na tabeli sa 14 bodova, sedam manje od bezbedne zone.

Palas, za koji je Luka Milivojević odigrao ceo meč, deveti je sa 28.

Novogodišnji program u Premijer ligi obeležili su spektakularni golovi, "makazice" Alireze Jahanbakša, kao i poraz Morinjovog Totenhema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво