Morinjov poraz na startu godine, Lester ponovo pobeđuje

Fudbaleri Lester sitija, Sautemptona i Votforda ostvarili su pobede u mečevima 21. kola Premijer lige. Lester je u prvoj utakmici u 2020. godini pobedio Njukasl sa 3:0, Sautempton je iznenadio Totenhem minimalnim rezultatom (1:0), dok je Votford sa 2:1 bio bolji od Vulverhemptona.

"Lisice" su se nakon poraza od Mančester sitija i Liverpula vratili na pobednički kolosek i ostvarili drugi uzastopni trijumf.

Sada je Lester pobedio na gostovanju kod Njukasla sa 3:0, a prvi pogodak postigao je Ajoze Peres u 36. minutu.

Samo tri minuta kasnije Džejms Medison je iskoristio grešku odbrane rivala i fantastičnim udarcem sa nekih 18 metara duplirao vođstvo pred poluvreme.

U finišu je Čauduri postavio konačan rezultat, pa ekipa Brendana Rodžersa sada drži drugu poziciju sa 45 bodova, četiri više od Sitija.

Njukasl je 12. sa 25 bodova, koliko ima i Sautempton na mestu iznad, nakon iznenađujuće pobede nad Totenhemom – 1:0.

"Sveci" su iskoristili slabiju formu "pevaca" u poslednje vreme (Morinjo nije pobedio na tri od poslednje četiri utakmice) i nastavili niz bez poraza.

Odlučujući trenutak na utakmici dogodio se u 17. minutu – Stivens je poslao dugu loptu preko odbrane Totenhema, Dani Ings je prihvatio i fantastično se oslobodio Alderveirelda, a potom rutinski savladao Gazanigu.

Od tog trenutka igralo se otvoreno na "Sent Merisu", oba sastava imala su svoje prilike, ali su mreže mirovale.

Totenhem je nakon remija sa poslednjeplasiranim Noričem doživeo poraz i ostao na šestom mestu sa 30 bodova, jednim manje od Mančester junajteda.

U poslednjoj utakmici dnevnog programa 21. kola Votford je ostvario još jednu važnu pobedu u borbi za opstanak, ovoga puta nad Vulverhemptonom. "Stršljenovi" su slavili rezultatom 2:1.

Đerar Deloufeu i Dukure su pogađali za prednost Votforda, koju je samo uspeo da prepolovi Neto, bez obzira što su domaći od 71. minuta imali igrača manje zbog isključenja Kabaselea.

Votford je i dalje pretposlednji sa 19 bodova, koliko ima i Vest Hem, ali uz dva meča manje. Vulvsi su sedmi sa 30.

U ostalim mečevima pobede su ostvarili Mančester siti i Vest Hem, dok je remi Brajtona i Čelsija obeležio Alireza Jahanbakš fantastičnim "makazicama".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво