Raspad Arsenala za četiri minuta, Čelsi preokretom do pobede u derbiju

Fudbaleri Čelsija savladali su ekipu Arsenala sa 2:1 u meču 20. kola Premijer lige. "Plavci" su u finišu meča postigli dva gola i preokretom došli do tri boda.

Veoma zanimljiv meč odigrali su Arsenal i Čelsi na "Emirejts" stadionu, a pitanje pobednika rešeno je u poslednjim minutima meča.

Kako na terenu, bio je ovo duel i na klupama, pošto su koplja ukrstili nekadašnji fudbaleri sredine terena "tobdžija" i "plavaca" Mikel Arteta i Frenk Lampard.

Arsenal je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, a Čelsi u drugom.

Domaćin je poveo u 13. minutu golom Obamejanga. Ozil je ubacio oštru loptu iz kornera, Čembers je bio najbolji u skoku, odložio loptu do Obamejanga, koji je uhvatio Emersona na spavanju i glavom sproveo loptu iza leđa golmana gostiju Kepe Arizabalage.

Usledio je duži period bez golova, ali daleko od toga da nije bilo prilika. Na obe strane bilo je uzbuđenja, ali su odbrane bile skoncentrisane, a napadači ne toliko.

U drugom poluvremenu Čelsi je pojačavao tempo i želju za postizanjem gola. To im možda i ne bi palo za rukom da golman Arsenala Bernd Leo jako loše nije reagovao kod jednog centaršuta iz slobodnog udarca.

U 83. minutu Maunt je ubacio loptu u šesnaesterac, Leno pogrešno procenio let lopte, koja je prošla do Žoržinja, a Brazilac je bez poteškoća prosleđuje u mrežu Arsenala.

Usledilo je dramatičnih sedam minuta u nastavku. Čelsi je osetio da može da dođe do preokreta, a Arsenal je pokušavao da na kontra napad vrati prednost.

Upravo nakon loše realizovane kontre, Arsenal je ostavio previše prostora protivniku na svojoj polovini, što su sjajno iskoristili Vilijan i Abraham. Mladi napadač Čelsija odlično je prihvatio loptu, okrenuo se i savladao Lena za potpuni preokret.

Čelsi je upisao 11. pobedu u 20 odigranih utakmica i tako ostvario 35 bod, pa se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli Premijer lige.

Arsenal je poražen šesti put ove sezone, ima 24 boda i zauzima 12. poziciju na tabeli.

Tabela Premijer lige

1. Liverpul 55
2. Lester siti 42
3. Mančester siti 41
4. Čelsi 35
8. Mančester junajted 31
6. Totenhem 30
7. Vulverhempton 30
8. Šefild junajted 29
9. Kristal Palas 27
10. Everton 25
11. Njukasl 25
12. Arsenal 24
13. Barnli 24
14. Brajton 23
15. Sautempton 22
16. Bornmut 20
17. Vest Hem 19
18. Aston Vila 18
19. Votford 16
20. Norič 13 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво