Tadić na 27. mestu Gardijanove liste najboljih fudbalera sveta

Srpski fudbaler Dušan Tadić zauzeo je 27. mesto na listi od 100 najboljih fudbalera, koju je napravio britanski Gardijan.

Tadić je bio predvodnik Ajaksa sa kojim je osvojio duplu krunu u Holandiji, dok su u Ligi šampiona zaustavljeni u polufinalu.

Plejmejker "orlova" je postigao 32 gola i upisao 35 asistencija u svim takmičenjima u 2019. godini, po čemu je jedan od najuspešnijih na Starom kontinentu.

"Malo je verovatno da bi se Tadić na ovoj listi našao da je ostao u Sautemptonu u leto 2018.godine. Srpski fudbaler bio je pristojan igrač u Premijer ligi, ali mu se karijera promenila odlaskom u holandski Ajaks. Njegova igra dobila je novu dimenzije i odigrao je ključnu ulogu u Ajaksovom plasmanu u polufinale Lige šampiona. Tadić, koji je početkom decembra postigao 48. gol na 82 utakmice, impresionirao je kao "lažna devetka", pomogao je Ajaksu da osvoji titulu u prvenstvu i Kup Holandije", navodi se u obrazloženju Gardijana.

Kapiten Ajaksa je prethodno u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala završio na 20. mestu.

On će se u timu "kopljanika" zadržati do 2023. godine, a po isteku ugovora će postati trener u jednoj od najpoznatijih omladinskih škola na svetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво