Milojević doneo odluku: Nisam više trener Zvezde

Danas je i definitivno završena jedna era, i to veoma uspešna u bogatoj istoriji Crvene zvezde, pošto je Vladan Milojević otišao sa mesta trenera prvog tima. Ovo je moja odluka, rekao je Milojević u prepunom medija centru na najvećem srpskom stadionu. Niko od prisutnih nije hteo da komentariše glasine o Dejanu Stankoviću kao novom treneru.

"Ja sam doneo odluku – neću više biti trener Crvene zvezde", rekao je Milojević na početku svog obraćanja.

"Želim da zahvalim pre svega porodici. Takođe, velika zahvalnost Zvezdanu Terziću i Draganu Miloševiću, koji su bili kod mene u Grčkoj pre nego što sam došao. Hvala i mom najbližem saradniku Mitru Mrkeli, svim saradnicima u stručnom štabu i klubu, upravi i naravno navijačima, da ne umanjim njihovu ulogu", rekao je Milojević u uvodu izuzetno posećene konferencije za novinare.

On je potom obrazložio svoju odluku.

Odluka 

"To je moja odluka. Na nju sam se odlučio u ovom trenutku, kada je Zvezda na pragu treće uzastopne titule, jer je ja već računam i ostavljam je u amanet sledećem treneru. Znam da bi moj odlazak na leto bio komplikovan za klub i zato sam se odlučio da to bude sada, da bih ostavio nasledniku nešto što možda ja nisam imao – vreme da se upozna sa ekipom, uz 11 bodova prednosti", dodao je.

Milojević je govorio i o dva plasmana u Ligu šampiona, što niko pre njega nije uradio.

"Ja sam pokazao u Srbiji, i ne samo ja, nego sa timom, da imamo šlif za Ligu šampiona. Preokrenuli smo negativnu energiju u pozitivnu. Ako svi verujemo, sve je dostupno i moguće."

On je naglasio da je odluku o odlasku doneo pre duela sa Čukaričkim proteklog vikenda (pobeda – 3:1), kao što je indirektno i najavio izjavom posle meča, i otkrio da ona ne bi bila drugačija ni da je obezbeđen prolazak u Ligu Evrope na meču sa Olimpijakosom u Pireju.

Milojević je poručio da su njegovi planovi sada vezani za život van Srbije, i da želi više vremena da provodi sa porodicom, ali i da mu je u planu stručno usavršavanje.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je da mu je žao što je Milojević doneo takvu odluku, jer je u Zvezdi uradio velike stvari.

"Verovatno sami nismo svesni kakvu smo grandioznu ličnost imali dve i po godine. Tek kad odemo van Srbije, shvatimo kakve je on velike stvari uradio za Crvenu zvezdu", počeo je Terzić

"Sve do juče sam se nadao, iako mi je na ručku pre mesec i po nagovestio. Ljudski je bilo nadati se da će ostati. Mnogi su zapitkivali šta će i ko će. Do juče sam se nadao da će promeniti stav. Kada je došao juče i doneo mi ovaj sat na poklon, u znak zahvalnosti, znao sam da je kraj. Šta da kažem? Donele su ove dve i po godine radost, nestvarne stvari. Ovo ćemo sagledati tek sa vremenske distance. Evo, 23. godinu funkcionišem kao rukovodilac, nikad nisam imao ovakvog čoveka", rekao je Terzić. 

Konferenciji za medije prisustvovale su, pored Mrkele i Terzića, i legende kluba – Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon i Jovan Kule Aćimović, kao i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Niko od prisutnih nije hteo da govori o spekulacijama i nagoveštaju da će novi trener srpskog šampiona biti Dejan Stanković

Istorijske dve i po godine 

Milojević je u Zvezdu došao na početku sezone 2017/18, i do danas uradio izuzetne stvari.

Jedan plasman u Ligu Evrope i kasnije prezimljavanje u tom takmičenju u prvoj sezoni na klupi, da bi u naredne dve sezone lestvicu podigao još više uvođenjem ekipe u Ligu šampiona dva puta uzastopno (2018/19. i 2019/20), uz veliku pobedu nad šamionom Evrope, Liverpulom.

Uz to, on je sa najtrofejnijim srpskim klubom osvojio dve titule prvaka Srbije – 2018. i 2019. godine, a ušao je u istoriju kluba i po tome što je tek drugi trener koji je uspeo da ostvari više od stotinu pobeda, pored legendarnog Miljana Miljanića.

Treba istaći i podatak da je kao trener Zvezde Vladan Milojević u 12 evropskih dvomeča igranih u kvalifikacijama u tri takmičarske godine ostvario impozantnih 12 pobeda, tj. prolazaka! 

Zvezda je trenutno prva na tabeli Linglong Superlige Srbije sa 55 bodova, 11 više od najbližeg pratioca i večitog rivala.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво