Žreb za Ligu šampiona – najjači timovi u osmini finala

Od 12 časova u Nionu biće održan žreb za osminu finala Lige šampiona. Završena je prva faza elitnog evropskog takmičenja i već u prvoj eliminacionoj rundi očekuje nas spektakl.

Prvi put u istoriji Lige šampiona, u osmini finala će se naći samo klubovi iz pet najjačih liga sveta – Španije, Engleske, Nemačke, Italije i Francuske.

Prošla su sva četiri predstavnika Premijer lige (Totenhem, Mančester siti, Liverpul, Čelsi) i La Lige (Real Madrid, Atletiko Madrid, Barselona, Valensija), čast Serije A brane Atalanta, Juventus i Napoli, aduti Bundeslige su minhenski Bajern, Borusija Dortmund i Lajpcig, a reputaciju Lige 1 pokušavaju da pojačaju PSŽ i Olimpik Lion.

Zbog toga, ali i zbog propozicija za izvlačenje, današnji žreb mnogi u svetu fudbala nazivaju najjačim otkad je formirano ovo takmičenje.

Poznato je pravilo da u ovoj fazi klubovi iz istih zemalja ne mogu da se sastanu, kao ni oni koji su bili zajedno u grupama, pa svaki od 16 timova već ima sužen izbor onih sa kojim može da se ukrsti. Najveća je šansa da gledamo duel Barselona – Čelsi, čak 23,38 odsto, a sve ostale mogućnosti možete pogledati u prvoj tabeli.

Mečevi osmine finala Lige šampiona igraju se 18, 19, 25. i 26. februara, revanši su 10, 11, 17. i 18. marta, dok su četvrtfinala na programu 7. i 8. aprila, druge utakmice 14. i 15. aprila. Polufinala su 28. i 29, aprila, revanši 5. i 6. maja, a borba za titulu prvaka Evorpe 30. maja u Istanbulu.

Liga Evrope

Sat vremena posle žreba za osminu finala Lige šampiona biće izvučeni parovi šesnaestine finala drugog po jačini evrpopskog takmičenja (tabela 2).

Ispadanjem Ajaksa, Intera, Leverkuzena i Benfike iz LŠ i ovo takmičenje je postalo atraktivnije. Pogotovo što je u njemu Sevilja, kao petostruki prvak, zatim velikani poput Mančester junajteda, Arsenala, Porta, Seltika, Rendžersa i Rome.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво