Liga šampiona je takmičenje samo za velike

Nakon odigranih utakmica šestog kola grupne faze takmičenja, poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona. Dobili smo klubove koji će ući u nokaut fazu takmičenja i imati šansu da se bore za "ušati trofej".

Ono što je interesantno i do sada neviđeno jeste da svih 16 učesnika dolazi iz "liga petica" – Španije, Engleske, Italije, Nemačke i Francuske.

Prošla su sva četiri predstavnika Premijer lige (Totenhem, Mančester siti, Liverpul, Čelsi) i La Lige (Real Madrid, Atletiko, Barselona, Valensija), čast Serije A brane Atalanta, Juventus i Napoli, aduti Bundeslige su minhenski Bajern, Borusija Dortmund i Lajpcig, a reputaciju Lige 1 pokušavaju da pojačaju PSŽ i Olimpik Lion.

Prvi put u istoriji se desila ovakva situacija, koja će dati dodatni argument najjačim i najbogatijim klubovima u nameri da oforme novo takmičenje Superligu, ideja koja je pokrenuta pre nekoliko godina.

Prvi mečevi četvrtfinala su na programu 7/8. aprila, a revanši 14/15. Termini polufinala su 28/29. april i 5/6.

Finale Lige šampiona za sezonu 2019/2020. je 30. maja na stadionu "Ataturk olimpijskom stadionu" u Istanbulu kapaciteta 76.761 mesta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво