Zvezda promašila, Olimpijakos pogodio penal, ništa od evropskog proleća

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Atini od Olimpijakosa sa 1:0 u meču poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona. Srpski predstavnik je porazom ostao bez treće pozicije Grupe B i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Crvena zvezda propustila je veliku priliku da eventualnim bodom ili pobedom u Pireju obezbedi treću poziciju Grupe B i plasira se u nokaut-fazu Lige Evrope.

Uprkos tome što je Olimpijakos bio bolji u većem delu meča, stvarao šanse i često bio nadomak gola, utisak je da je Zvezda sama sebi presudila u ovom meču.

Najbliži golu fudbaleri Crvene zvezde bili su u 42. minutu, kada je napadač Tomane pogodio prečku sa penala. Gobeljić je povukao loptu napred, uposlio Marina, kojeg obara Giljerme. Tomane je šutirao jako, ali pogodio prečku sa bele tačke.

Drugo poluvreme donelo je pravu dramu, fantastičan je bio Milan Borjan u nekoliko navrata, kada je zaustavljao pokušaje Podensa, Kamare i Giljermea.

Zvezda najstrožu kaznu nije, ali zato Olimpijakos na drugoj strani jeste iskoristio. Igrao se 87. minut kada je nakon centaršuta sa leve strane Žander igrao rukom u svom šesnaestercu.

Nemilosrdan bio je El Arabi, koji je golom sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Nakon šest odigranih mečeva u Grupi B Bajern je lider sa 18 bodova, Totenhem ide u nokaut fazu kao drugi sa deset, Olimpijakos sa četiri evropski put nastavlja u Ligi Evrope, dok je Crvena zvezda eliminisana kao poslednja sa tri osvojena boda.

Rezultati ostalih mečeva Lige šampiona: Dinamo Zagreb - Mančester siti 1:4, Šahtjor - Atalanta 0:3, Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 2:0, Bajer Leverkuzen - Juventus 0:2, Bajern - Totenhem 3:1, Briž - Real 1:3, PSŽ - Galatasaraj 5:0.

Iz grupa A, B, C, D u narednu rundu takmičenja plasman su izborili PSŽ i Real, Siti i Atlanta, Bajern i Totenhem i Atletiko i Juventus.

Plasman u osminu finala prethodno su već obezbedili Liverpul, Napoli, Barselona, Borusija, Lajpcig, Lion, Valensija i Čelsi.

Ovako je protekao meč:

22.50 – Kraj meča, Olimpijakos je pobedio sa 1:0, golom El Arabija sa bele tačke u 87. minutu i tako preuzeo treće mesto od Zvezde i otišao u nokaut fazu Lige Evrope.

22.44 – GOL! El Arabi je siguran sa bele tačke, Olimpijakos vodi od 87. minuta.

22.43 – Penal za Olimpijakos, Žander je igrao rukom u svom šesnaestercu.

22.27 – Nova ogromna šansa za Podensa, Borjan je izbio loptu samo do Podensa, koji iz prvog dodira šutira malo pored gola.

22.21 – Kakva prilika za Podensa, odlično je fintom šuta izbacio Degeneka, ali je potom njegov udarac levom nogom odbranio Borjan.

22.20 – Zvezda u šansi, Ivanić je uposlio Vukanovića u protivničkom šesnaestercu, koji iskosa niti šutira, niti centrira, pa lako odnose loptu protivnički defanzivci.

22.17 – Stativu pogađaju fudbaleri Olimpijakosa, El Arabi je dobro skočio i šutirao glavom, ali nema promene rezultata.

22.13 – Obe ekipe pokušavaju, Giljermeov udarac brani Borjan sa jedne, Marinov Žoze Sa sa druge strane.

22.05 – Nije dugo trebalo Olimpijakosu da pripreti na startu drugog poluvremena, šut Masurasa glavom uspeva da odbrani Borjan.

22.02 – Nastavljen je meč...

21.46 – Završeno je prvo poluvreme u Atini, nakon 45 minuta nema postignutih golova. Rezultati na ostalim susretima:

Bajern - Totenhem 2:1, Atletiko - Lokomotiva 1:0, Leverkuzen - Juventus 0:0, Briž - Real 0:0, PSŽ - Galatasaraj 2:0. 

21.43 – Nova šansa za Zvezdu, Marin je probio po levoj strani, ali se u šesnaestercu umesto šuta opredelio za povratni pas, što su defanzivci Olimpijakosa presekli.

21.42 – Nema gola, Tomane pogađa prečku sa bele tačke, ostaje 0:0.

21.40 – Sudija Orsato dosudio je penal za Zvezdu nakon što je Giljerme oborio Marina u svom šesnaestercu. Tomane će izvesti jedanaesterac.

21.32 – U dva navrata pokušavaju prvo Podens, a potom i Giljerme, ali je Borjan u oba intervenisao.

21.27 – Pokušala je Zvezda kontrom da pripreti, imali su beogradski crveno-beli situaciju tri na tri, ali je šut Marina pogodio Vukanovića, koji je bio u ofsajdu.

21.26 – Ponovo preti Olimpijakos, Kamara je nakon odbitka šutirao malo pored gola Zvezde.

21.18 – Giljerme je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali lopta završava u rukama Borjana. Period igre u kojem je lopta uglavnom na polovini Crvene zvezde.

21.08 – Dva šuta domaće ekipe sa distance, jedan je završio u rukama Borjana, a drugi pored gola.

21.06 – Na sličan način pokušava i Olimpijakos, Masuras je bio neprecizan na drugoj strani.

21.05 – Zvezda prva preti na meču, Gobeljić je probio po desnoj strani, ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, a tamo je Tomane šalje visoko iznad gola rivala.

21.00 – Počeo je meč na stadoinu "Karaiskaki".

20.10 – Poznati su sastavi obe ekipe:

20.05 – Manje od sat vremena preostalo je do početka meča, a navijači obe ekipe zajedno navijaju ispred stadiona "Karaiskaki".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво