Dmitrović kiksnuo za poraz Eibara, het-trik Hoakina u 39. godini

Srpski golman Marko Dmitrović napravio je grešku koja je njegov Eibar koštala poraza od Hetafea rezultatom 1:0 u 16. kolu La Lige. Nedeljne mečeve španskog prvenstva obeležio je i kapiten Betisa Hoakin Sančes, koji je u 39. godini postigao het-trik i doneo trijumf nad Atletik Bilbaom (3:2).

Eibar je na svom stadionu poražen minimalnim rezultatom od Hetafea, a odlučujući trenutak dogodio se u 67. minutu.

Dmitrović je tada istrčao na loptu posle jednog dodavanja u prostor i pokušao da ga preseče, ali je Anhel Rodriges bio brži. Zaobišao ga je i lako pogodio praznu mrežu.

Drugi srpski reprezentativac Nemanja Maksimović odigrao je ponovo čitav susret za Hetafe, koji blista i sada se nalazi petoj poziciji sa 27 bodova, koliko i četvrtoplasirani Real Sosijedad. Ispred su samo Barselona, Real Madrid i Sevilja.

Eibar je na 16. poziciji sa 15 bodova.

Betis je napravio malo iznenađenje i sa 3:2 savladao Atletik Bilbao, najveći zahvaljujući fantastičnom veteranu Hoakinu.

On je prvi pogodak postigao već u drugom minutu, pošto je iskoristio dodavanje Emersona i iz kaznenog prostora zakucao loptu u mrežu.

Drugi pogodak je stigao već u 11. minutu, ponovo se našao na levoj strani kaznenog prostora, prihvatio je loptu od Aleksa Morena i poslao je u suprotan ugao gola golmana Unaija Simona.

Het-trik je legendarni fudbaler Betisa kompletirao u 20. minutu, Loren je odlično probio po desnoj strani, krenuo ka središnjem delu i uputio loptu u prostor Hoakinu.

Injaki Vilijams je u finišu prvog poluvremena iz penala smanjio, da bi Juri Berčiče u 75. minutu uneo neizvesnost. Ipak, Baski nisu uspeli da se potpuno vrate i ostalo je 3:2 za Andalužane.

Bilbao je šesti na tabeli sa 26 bodova (koliko ima i Atletiko Madrid), a Betis je pet pozicija niže sa 22.

U trećoj utakmici dana Valjadolid i Real Sosijedad su odigrali nerešeno bez golova, Sevilja je kiksnula u Pamploni (1:1), dok je Leganesu pripala goleada sa Seltom – 3:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво