Hrvati spremni za uvođenje VAR tehnologije

Hrvatski fudbalski savez završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudija u cilju uvođenja VAR tehnologije u hrvatski fudbal, objavljeno je na sajtu saveza.

Edukaciju je prošlo je 11 pomoćnih video sudija (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudija za suđenje utakmica uz sastav VAR i pet tehničara.

Predsednik komisije fudbalskih sudija Ante Kulušić poslao je je celokupnu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtev za izdavanje dozvole za takmičenje Međunarodnom odboru fudbalskog saveza (IFAB) i Međunarodnoj fuudbalskoj federaciji (FIFA).

Time su ispunjene sve obaveze Hrvatskog fudbalskog saveza, koje su bile potrebne da bi se počelo sa korišćenjem VAR tehnologije u hrvatskom fudbalu.

Upotreba VAR tehnologije na utakmicama Prve lige trebalo bi da počne na proleće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво