Vučiniću zaplenjena imovina u vrednosti od 3 miliona evra

Žalba Mirka Vučinića na odluku da mu se zapleni imovina, tokom postupka koji se vodi protiv njega za utaju poreza, odbijena je, prenose italijanski mediji.

Na saslušanju u Revizionom sudu, Vučinićev advokat Antonio Savoja je zatražio da takva mera bude ukinuta, ali je sudsko veće koje su činili Karlo Kacela, Ana Paola Kapano i Pia Verderosa odlučilo da postoje elementi u tužbi da se primeni mera zaplene.

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom u iznosu od 5,8 miliona evra. On je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade evropskih novčanica.

Kako javljaju italijanski mediji, pod ključem su sada tri Vučinićeve nekretnine – mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dve kuće u Lećeu.

Bivši as Rome i Juventusa ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procenama medija, ukupna vrednost konfiskovane imovine je oko tri miliona evra.

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gde je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede kolena i završio karijeru.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво