Mesi na krovu sveta, rekordna šesta "Zlatna lopta"

Argentinac Lionel Mesi, na svečanosti u Parizu osvojio je nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera na svetu koju dodeljuje "Frans fudbal". Fudbaler Barselone rekordni šesti put osvojio je prestižnu nagradu, ovoga puta ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

Mesi je "Zlatnom loptom" krunisao odličnu individualnu godinu u kojoj je nagrađen i Fifinom nagradom za "najboljeg fudbalera godine", kao i "Zlatnom kopačkom" za najboljeg strelca u Evropi.

Mesi je u 2019. godini u svim takmičenjima ukupno postigao postigao 54 gola, zabeležio 23 asistencije i bio među liderima u ključnim dodavanjima, kao i uspešnim driblinzima.

Fudbaler Barselone šesti put je osvojio prestižnu nagradu "Zlatna lopta", čime je postao rekorder, ispred Kristijana Ronalda koji je osvojio jednu manje. 

Argentinac je vodio Barselonu do titule u domaćem prvenstvu, ali je njegov tim, zajedno sa njim, ponovo podbacio u polufinalu Lige šampiona, izgubivši od Liverpula, nakon velike pobede i preokreta engleske ekipe u revanšu.

Upravo je jedan od najboljih fudbalera Liverpula Virdžil van Dajk osvojio drugo mesto u trci za "Zlatnu loptu". Van Dajk je sa Liverpulom imao sjajnu godinu, u kojoj je osvojio Ligu šampiona i bio drugi u engleskom prvenstvu.

Treće mesto pripalo je fudbaleru Juventusa Kristijanu Ronaldu, koji se nije pojavio na ceremoniji u Parizu.

Ronaldo je sa Juventusom osvojio Seriju A, a u svim takmičenjima postigao je 34 gola, uz četiri asistencije.

Napadači Liverpula, Sadio Mane i Mohamed Salah zauzeli su četvrtu, odnosno petu poziciju. 

Mesi je prethodni put "Zlatnu loptu" osvojio 2015. godine, a prošlogodišnji osvajač ovog priznanja bio je Luka Modrić.

Fudbaler Juventusa Matijas de Liht proglašen je za najboljeg mladog igrača ispred Džejdona Sanča iz Borusije i Žoaa Feliksa iz Atletiko Madrida.

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Liverpula Alison Beker. Drugo mesto u toj kategoriji pripalo je golmanu Barselone Mark-Andreu ter Štegenu, dok je treći bio Ederson iz Mančester sitija.

Amerikanka Megan Rapino osvojila je "Zlatnu loptu" u kategoriji žena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво