Mesi ili Van Dajk – ko će osvojiti Zlatnu loptu?

Od 18 časova u Parizu će početi ceremonija dodele Zlatne lopte koju organizuje časopis Frans fudbal. U konkurenciji za najprestižnije individualno priznanje je 30 fudbalera, ali je činjenica da se sve svelo na samo dva imena.

Lionel Mesi i Virdžil van Dajk najveći su favoriti da dobiju ovu laskavu nagradu.

Mesi je odličnu godinu na ličnom planu krunisao i Fifinom nagradom za najboljeg pre nekoliko nedelja (osvojio i Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Starog kontinenta), ali su veliki trofeji sa klubom izostali.

Osvojio je "samo" titulu u španskoj La Ligi, dok ga je u polufinalu Lige šampiona, posle velikog preokreta, zaustavio Liverpul sa Van Dajkom na čelu.

Holanđanin je bio stub odbrane i jedan od najboljih pojedinaca "crvenih" u osvajanju Evrope, a isto je nastavio u novoj sezoni, u kojoj je ekipa Jirgena Klopa na pravom putu da ispiše istoriju i dođe do prvog pehara Premijer lige.

Među "favoritima iz senke" su još Sadio Mane i Muhamed Salah, međutim, poslednjih dana je procurila informacija da će osvajač ipak biti Mesi.

Navodno postoje i spiskovi na kojima se vidi da je argentinski čarobnjak dobio 446 bodova i ubedljivo slavio pobedu, dok je Van Dajk zauzeo drugu poziciju sa 382. Iza njih su Salah, Kristijano Ronaldo i Mane.

Svetski mediji preneli su da je Frans fudbal obavestio fudbalski klub Barselonu da će u ponedeljak uveče Mesi biti lauret.

Ukoliko se to obistini, 32-godišnji napadač doći će do šeste Zlatne, čime bi se ponovo osamio na vrhu večne liste, ispred velikog rivala Ronalda.

Fifa i Frans fudbal od 2016. ponovo odvojeno dodeljuju priznanja, ali kako sada stvari stoje, pobednik će biti isti kao 2009, 2010, 2011, 2012. i 2015. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво