Milošević za RTS: Razmišljati o prošlosti u fudbalu je samoubistvo

Savo Milošević, trener Partizana, govorio je za RTS dva dana posle utakmice sa AZ Alkmarom u Holandiji. Naglasio je da će meč biti analiziran, ali da je njemu i njegovom stručnom štabu "savršeno jasno" šta se dogodilo u odlučujućem meču za prolazak u nokaut fazu Lige Evrope...

Crno-beli su prokockali su u Hagu prednost od 2:0 i dva minuta pre kraja dozvolili su rivalu, sa igračem manje, da preokrene i da postigne dva gola.

"Trudim da zaboravim sve što je bilo jer razmišljati o prošlosti je samoubistvo. Fudbal je danas takav, dinamičan i brzo se odvijaju stvari, da morate ono što je prošlo brzo da ostavljate iza sebe", rekao je Milošević.

Trener Partizana razume interes javnosti kada je u pitanju utakmica i kako se ona odigrala, ali nema taj luksuz da se njome bavi jer ga već sutra čeka novi meč.

"Nastojim da utakmicu u Hagu zaboravim, ne u smislu da nećemo analizirati sve to što se desilo, mada je meni i mom stručnom štabu potpuno jasno šta se desilo. Trudićemo se da takve stari popravimo u budućnosti", rekao je strateg Partizana.

Partizan je 88. minuta u Hagu igrao perfektno, a onda je došlo pet minuta "zone sumraka"...

"Dešavaju se ovakve stvari kada ekipa igra na svojoj gornjoj granici, da u momentu kada padnete, taj pad je veliki i teško ga je zaustaviti. Takve konfuzije i padove mogu da imaju i najveće ekipe u Evropi. Koji je okidač za konfuziju i zašto se desila... postoji milion razloga. Nama se desio taj prvi gol koji je retkost i on je bio okidač."

Milošević je dodao da su se zamene zamene koje je izvršio pokazale kao loše.

"Možemo da pričamo još dva dana o ovome, ali priča se završava na meni, ako je neko kriv i odgovoran onda sam to ja, Kada ne valjaju stvari uvek je trener taj koji treba da preuzme odgovornost i krivicu", zaključio je Milošević.

Trener Partizana dodao je da je od marta morao da donese na stotine odluka i da zna da su u ogromnom procentu bile prave, i da ne zna niti jednog trenera ili igrača na svetu koji je na svakoj utakmici doneo baš sve prave odluke.

"U prvoj utakmci mediji i javnost zamerili su mi što sam igrao previše ofanzivno. Sada dobijam kritike što sam uradio suprotno u drugoj utakmici. Uvek će ljudi naći razlog da vas kritikuju", rekao je Milošević.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво