APOEL slavi Matića, Tamada režirao preokret Ajntrahta u Londonu

Drugi termin petog kola Lige Evrope obeležio je preokret Ajntrahta protiv Arsenala u gostima, pogodak našeg Uroša Matića, ali i činjenice da je nekoliko klubova već sada obezbedilo plasman u nokaut fazu.

U grupi A veliki korak napravio je APOEL pobedom nad Didelanžom sa 2:0. Pogotke za goste u Luksemburgu postigli su Uroš Matić iz penala i Merkis u prvom poluvremenu.

Kiprani su drugi na tabeli sa sedam bodova, tri više od Karabaga, koji je izgubio od prvoplasirane Sevilje (2:0).

Grupa B donela je minimalni trijumf Kopenhagena na gostovanju Luganu, zahvaljujući pogotku Tomsena u 27. minutu.

Dani su sada prvi sa devet bodova, jedan više od Malmea, koji je u foto-finišu bio bolji od kijevskog Dinama – 4:3. Rozenberg je u šestom minutu nadoknade doneo veliko slavlje svom timu svojim drugim golom, osim njega za Malme su pogađali Bengston i Rakip, dok su se kod Ukrajinaca u strelce upisali Mikolenko, Cigankov i Verbić.

Sporting je pobedom od 4:0 nad PSV-om overio prolaz i drži prvo mesto grupe D sa 12 bodova, dva više od LASK-a. Austrijanci su rezultatom 2:1 pobedili Rozenborg u gostima i na korak su do šesnaestine finala.

Sergej Milinković-Savić nije bio u sastavu Lacija, koji je minimalnim rezultatom bio bolji od Kluža (Korea postigao pobedonosni gol), pa sada ima tri boda manje od Rumuna. Seltik je sa 3:1 savladao Ren i slavi prolaz dalje.

Morgan, Kristi i Džonston su bili previše za Francuze, čiji je obraz osvetlao Unu u samom finišu susreta.

Veliko iznenađenje napravio Ajntraht u Londonu, preokretom od 2:1 protiv Arsenala. Tobdžije su vodile pogotkom Obamejanga, ali je Japanac Kamada, izrastao u heroja nemačkog bundesligaša.

Ajntraht, za koji je Filip Kostić odigrao čitav susret, Mijat Gaćinović ušao sa klupe, a Dejan Joveljić ostao bez šanse, drugi je sa devet bodova. Arsenal ima 10, a Standard iz Liježa posle remija sa Gimaraešom 1:1 ostao treći sa sedam.

Tokom dana poraz je doživeo Mančester junajted, eliminaciju doživeo Partizan, dok se radovalo još pet klubova.

Kompletne rezultate petog kola Lige Evrope pogledajte OVDE.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво