Alfonso Dejvis, novi Bajernov univerzalac

Alfonso Dejvis već šest utakmica za Bajern igra na poziciji levog beka, iako je u klub stigao kao talentovani napadač. Ipak, mladi Kanađanin kaže da mu promena pozicije u timu nije pala teško, pošto je srećan i ponosan što ima priliku da igra na visokom nivou.

Iako je došao u Bajern kao levokrilni napadač, Alfonso Dejvis u poslednje vreme standardan je na poziciji levog beka u timu Bajerna.

"Samo igranje u Bajernu u Bundesligi i Ligi šampiona je ostvarenje sna. Porodica je ponosna na mene. Zovu me posle svake utakmice i pružaju veliku podršku."

Povrede odbrambenih igrača Niklasa Zilea i Tea Ernandeza otvorile su prostor da mladi Kanađanin zaigra u startnoj postavi velikana iz Minhena.

"Srećom, trener u meni vidi nešto i daje mi šansu da igram iz utakmice u utakmicu. Da li je to na poziciji krila ili beka, nije toliko važno. Gde god da me postavi, odradiću posao kako treba. Pored sebe imam Davida Alabu, koji je jedan od najboljih levih bekova na svetu i mnogo mi pomaže. Nije mi teško pala promena pozicije, pošto sam na tom mestu igrao i kao član Vankuvera. Samo mi je dodatanmotiv da naučim nešto novo."

Dejvisa je pohvalio i privremeni trener Bajerna Hansi Flik, koji očekuje da Kanađanin i protiv Zvezde odigra na visokom nivou.

Utakmica između Zvezde i Bajerna ogra se od 21.00 na stadionu Rajko Mitić, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи