Milojević i Degenek za RTS: Svi kao jedan do uspeha

Uoči utakmice 5. kola grupe B Lige šampiona između Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena, naš kolega Nemanja Matić uradio je ekskluzivni intervju sa trenerom crveno-belih Vladanom Milojevićem i štoperom Zvezde Milošem Degenekom.

Zvezda je u prvom meču u Minhenu poražena 3:0, a trener Milojević smatra da će duel u Beogradu biti znatno drugačiji.

"Očekujemo jedan dinamičan Bajern, koji će igrati veoma brzo i veoma agresivno, igraće taj direktan fudbal i tražiće bukvalno od poslednje linije tu agresiju koja inače i krasi njihov stil igre. Sa druge strane, za razliku od gospodina Kovača, koji je više insistirao na posedu lopte, na zadržavanju i kontroli utakmice, sa nekim primesama, mislim da je to nešto što je možda i poljuljalo taj identitet Bajerna, gde navijači nisu možda bili zadovoljni. Novi trener je vratio onaj njihov stil, tako da nas čeka teška i vrlo zahtevna utakmica", smatra trener Zvezde.

Miloš Degenek kaže da Zvezda protiv Bajerna ima motiv više.

"Imamo jedan motiv više, jer mi sa jednim pozitivnim rezultatom možemo da obezbedimo iduću godinu u Evropi. Motivisani smo, naravno oni su već prošli grupu, nemaju trenera i sve to stoji, ali to je Bajern Minhen, ekipa koja je među najboljima na svetu. Kod njih to ne stvara problem da li imaju stalnog trenera ili nekog pomoćnika, koji je sad trenutno trener, tako da će biti skroz drugačija utakmica, jer mi igramo na našem terenu mnogo bolje i mislim da će njima biti znatno teže i zbog atmosfere i zbog svega", dodaje Degenek.

U prvoj utakmici između Bajerna i Crvene zvezde videli smo da fudbaleri Bajerna igraju visoko, sa isturenim bekovima na protivničkoj polovini, a potenciraju i visok presing.

"Mi smo dokazali da možemo da igramo protiv svakoga u Evropi. Sutra ćemo da dokažemo da možemo da se branimo protiv njih koji uvek idu u presing, koji visoko stoje, imaju fenomenalan srednji red, i špiceve i krila koji su zaista dobri, ali mislim da u nekim momentima možemo da im pariramo i da se pripremimo za svaki scenario, da li vodili ili gubili, ali moramo da se pripremimo da odigramo što bolje možemo", rekao je Degenek.

Slično smatra i strateg Zvezde.

"Oni za tu vrstu igre selektuju igrače, videli ste kakvi su to igrači, mnogo su brzi, tako da ćemo se mi vratiti na veoma dobre selekcije, i izuzetno dobar skauting. Sa druge strane, to su ekipe koje imaju veliki budžet, i lako mogu da uzmu na tržištu šta im odgovara", rekao je Milojević.

Na prvoj utakmici, videli smo da se fudbaleri Bajerna u veznom redu odlično ubacuju iz drugog plana, imaju zaista sjajna krila i neverovatne napadače.

"Treba čovek da igra srcem. Da se bori kao u svakoj utakmici, ali mi sutra moramo da budemo borbeni, moramo da se žrtvujemo svi i da radimo mnogo više nego što smo radili do sada, da bi dostigli jedan pozitivan rezultat. Da li kroz skok, da li kroz pas igru, na prekide, šta god, ali mislim da mi možemo da iskoristimo i publiku i to što igramo kod kuće", ističe Degenek.

Milojević zna šta će poručiti igračima pre meča.

"Pre meča ću im poručiti, kao i do sada, sve ovo što su uradili, normalno sa našim navijačima, oni su nas doveli dovde, oni su doveli i Bajern i Totenhem i Pari Sen Žermen i nema nikakvog razloga da ne izađu i daju svoj maksimum i da uživaju. U svakom slučaju, igrati protiv Bajerna, protiv ovakvog giganta, dovesti ga u Beograd, jako je velika stvar, ovo je već treći put kako Bajern dovodimo u nekom kratkom periodu, i to su stvarno lepe stvari i za navijače i za naš klub i uopšte, za našu zemlju", rekao je Milojević.

Utaikmica između Crvene zvezde i Bajerna igra se u utorak od 21.00, na stadionu "Rajko Mitić", uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво