Bajern ubedljiv protiv Diseldorfa, poraz Menhengladbaha

Fudbaleri Bajerna savladali su Diseldorf sa 4:0. Vodeći Menhengladbah poražen je od Union Berlina sa 2:0. Pobede Šalkea i Volfsburga.

Bajern je iskoristio kiks Menhengladbaha i prišao na samo bod zaostatka za liderom prvenstva. Bavarci su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola, u nastavku samo su overili pobedu.

Bavarci su poveli u 11. minutu. Kimih je uputio centaršut sa desne strane, Pavard se odlično snašao na prvoj stativi i matirao golmana.

Grešku golmana Dizeldorfa igrači Bajerna su pretvorili u kontru. Gnabri je uputio povratnu loptu ona dolazi do Tolisoa koji preciznim udarcem pronalazi put lopti do mreže. Igrao se 27. minut.

U 34. minutu na semaforu je pisalo 0:3. Napad Bajerna, posle nabačene lopte sa desne strane Miler je bio izblokiran u petercu, ipak uspeva da vrati loptu do Gnabrija koji snažnim udarcem pogađa mrežu protivnika.

Poslednji gol na meču postignut je u 70. minutu. Brza kontra Bajerna, lopta je došla do Levandovskog na levoj strani. Uleteo je u kazneni prostor, i sa ivice gol-aut linije uputio je loptu prema golu. Na samoj gol liniji stigla je do Kutinja, koji je prosledio u mrežu.

Union Berlin je na svom terenu uspeo da savlada Borusiju iz Menhengladbaha. Domaćin je poveo u 17. minutu. Fantastičan centaršut Ingvartsena Ujah pretvara u pogodak, preciznim udarcem glavom sa oko pet metara.

Union Berlin je overio pobedu u drugoj minuti nadoknade vremena. Domaćin je presekao napad Menhengladbaha, lopta na levoj strani dolazi do Riersona, koji šutira, golman je uspeo da zahvati loptu ali ona se odbija do Andersona koji je glavom ubacuje u mrežu.

12. kola Bundes lige:

Petak:
Dortmund - Paderborg 3:3

Subota:
Leverkuzen - Frajburg 1:1
Ajntraht - Volfsburg 0:2
Fortuna - Bajern 0:4
Union Berlin - Menhengladbah 0:2
Verder - Šalke 1:2
Lajpcig - Keln 4:1

Nedelja:
Augsburg - Herta
Hofenhajm - Majnc

Tabela:
Menhengladbah 25, Lajpcig 24, Bajern 24, Frajburg 22, Šalke 22, Dortmund 20, Hofenhajm (-1) 20, Volfsburg 20, Leverkuzen 19, Ajntraht 17, Union Berlin 16, Herta (-1) 11, Fortuna 11, Verder 11, Augsburg (-1) 10, Majnc (-1) 9, Keln (-1) 7, Paderborg 5.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво