Zvezda rutinski savladala Radnički u Nišu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Nišu ekipu Radničkog sa 2:0, u derbiju koji je obeležio 17. kolo Linglong Superlige Srbije. Crveno-beli su zaboravili remi sa Javorom u prethodnom kolu i vratili se na pobednički kolosek. U ostalim susretima pobede su ostvarili Čukarički, TSC, Voždovac i Vojvodina.

Ekipa Vladana Milojevića je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala dešavanja na terenu "Čaira" i došla do 43. boda, pa sada ima sedam više od drugoplasirane Vojvodine.

Gosti su igrali u plavim dresovima, a najopasniji po gol protivnika u početku su bili Marko Marin i Tomane. Međutim, sve do završnice prvog poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja pred golom Nišilija.

U 40. minutu aktuelni šampion Srbije došao je do vođstva – našao se Nemanja Milunović na nesvakidašnjem mestu za njega, pošto je sa desnog boka uputio centaršut. Najviši u skoku na drugoj stativi bio je portugalski napadač, glavom vratio do El Fardua Bena, koji se bacio i vrhovima kopačke ubacio loptu u mrežu.

Važan pogodak postigli su igrači Zvezde i mirni otišli na odmor, pa su nastavili da stežu obruč u drugom delu. Možda i odlučujući trenutak dogodio u 70. minutu, kada je defanzivac Radničkog Ivan Ostojić napravio grešku i zaradio drugi žuti karton.

Brojčanu prednost Milojevićevi izabranici iskoristili su u 77. minutu i overili trijumf.

Ponovo se u ulozi asistenta našao Tomane, koji je dobro proigrao rezervistu Aleksu Vukanovića. On je pobegao čuvarima i rutinski pogodio donji levi ugao.

Tim rezultatom je završena utakmica, pa je Radnički ostao na sedmoj poziciji sa 25 bodova.

U ostalim susretima pobede su ostvarili Čukarički, TSC i Voždovac. "Zmajevi" su sa 2:0 (strelci Zličić i Đorđevski) pobedili novosadski Proleter i zadržali šesto mesto sa 29 bodova.

Tri boda ispred je TSC koji je u Lučanima bio bolji od Mladosti rezultatom 3:0. Dva gola postigao je Lukić, a jedan Milićević.

Čukarički je do deobe pozicije na tabeli došao trijumfom nad Radom (2:0) – Stojanović je načeo rivala u 11, a dokusurio ga Tedić u drugom minutu nadoknade vremena. Ispred je Vojvodina, koja je sa 2:1 dobila Napredak.

Gemović je bio heroj jer je zatresao mrežu u 88. minutu, a prethodno su se upisali Matić sa penala za Vojvodinu, odnosno Zec za Kruševljane.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи