Antić za RTS o tenisu, Novaku, fudbalskoj reprezentaciji, Joviću...

Radomir Antić, proslavljeni srpski fudbalski trener, najpoznatiji je navijač teniske reprezentacije na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu. Antić je u ekskluzivnom intervjuu za RTS govorio o takmičenju u "Magičnoj kutiji", situaciji u srpskom fudbalu, statusu Luke Jovića u Real Madridu.

Popularni "mister" posebno je bio impresioniran pobedom Filipa Krajinovića nad Žo-Vilfridom Congom kojom je trasiran trijumf nad Francuskom (2:1).

"Pobeda načinom. Pokazao je kulturu. Čini nas ponosnim – oduševljen sam i ponašanjem i igrom u ovom epicentru tenisa pokazao je kojim će putem nastaviti", počeo je priču Antić za RTS i dodao:

"Pokazali smo da imamo kvalitet. Imamo kulturu u ovom sportu, Srbija je oduvek bila nosilac tih kvaliteta i ja sam ponosan, kao i svi ovde, na koji način se naši teniseri ponašaju i igraju."

Godinama živi u prestonici Španije i ističe da je Novak Đoković, uz Rafaela Nadala, omiljena teniska ličnost u tom gradu.

"Novak je osvojio poslednji turnir ovde u Madridu, ali su njega uvek obožavali. Nije slučajno da se posle svake pobede obrati navijačima na španskom. Svi ljudi koji se meni obraćaju o Đokoviću, mislim da ga stvarno vole i cene."

Nekadašnji selektor srpske reprezentacije osvrnuo se i na fudbalski nacionalni tim, koji nije uspeo da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine, već će to pokušati da učini kroz baraž Lige nacija na proleće.

"Baraž moramo da vidimo kao šansu. Naš fudbal zahteva da smo svesni činjenice da u ovom trenutku nemamo ambijent za velike rezultate. Posle utakmice se pojavila jedna vest da Uefa otvara ponovo postupak. Igrali smo bez publike, protiv Ukrajine je bilo samo par hiljada gledalaca – šta treba da uradimo da bismo to prevazišli? Moja filozofija u životu je da bismo bilo koji problem rešili, mora se prvo ustanoviti da problem postoji. A, mi imamo ozbiljan problem."

Radomir u bogatoj trenerskoj karijeri vodio sva tri španska velikana – Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid. Nema boljeg sagovornika da objasni situaciju Luke Jovića u "kraljevskom klubu", prvom srpskom fudbaleru koji je potpisao za klub sa "Santjago Bernabeua".

"Teško je u ovom trenutku prićati o Joviću. Malo je vremena dobio da bi pokazao ono zbog čega je došao u Real Madrid. Moramo biti realni, Benzema igra na njegovom mestu i u ovom trenutku je igrač koji prolazi kroz možda i najbolje dane u svojoj karijeri. Ostaje da se vidi na koji način će Real da reši situaciju sa Jovićem, mislim da ni on ni klub ne mogu da budu zadovoljni statusom", istakao je Antić u razgovoru za RTS.

Antić je govorio o nastupima Crvene zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima, narednoj utakmici crveno-belih sa minhenskim Bajernom, promenama koje bi trebalo uvesti u srpski fudbal...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво