Morinjo preuzeo Totenhem

Žoze Morinjo imenovan je za novog trenera Totenhema, objavio je engleski fudbalski klub Totenhem. Legendarni Portugalac na klupu se vraća posle gotovo godinu dana, kada ga je otpustio Mančester junajted, a sa "petlovima" je potpisao ugovor do kraja sezone 2022-23.

Jedan od najtrofejnijih fudbalskih trenera preuzeo je tim od dugogodišnjeg trenera Maurisija Poketina koji je ostao bez angažmana posle lošijeg starta u ovoj sezoni.

Žoze Morinjo za sobom ima bogatu karijeru i 25 osvojenih trofeja. Osvajao je titule u četiri zemlje od Portugalije, Engleske i Italije do Španije.

Sa Čelsijem (2005, 2006, 2015), Portom (2003, 2004), Interom (2009, 2010) i Real Madridom (2012).

Jedan je od samo tri menadžera koji su dva puta osvajali Ligu šampiona sa dva kluba, FK Porto 2004. i Inter Milan 2010. godine, kao i Ligu Evrope sa Mančester junajtedom (2016) i Kup Uefa sa Portom (2003)

"Uzbuđen sam što sam se pridružio klubu sa tako sjajnom baštinom i tako strasnim navijačima. Kvalitet i u sastavu i u akademiji me uzbuđuje. Ono što me je privuklo je rad sa ovim igračima", izjavio je Morinjo po dolasku u Totenhem.

Kako javljaju ostrvski mediji, Portugalac će zarađivati oko 17 miliona evra godišnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво