Dan kada se "Bernabeu" poklonio Dinju

Na današnji dan pre 14 godina dogodila se jedna od magičnih noći u španskom fudbalu. Možda i prvi put u istoriji, navijači Reala aplauzima su pozdravili partiju jednog Barseloninog fudbalera, Ronaldu de Asisu Moreiri – Ronaldinju.

Real i Barselona odigrali su na stadionu "Santjago Bernabeu" mnoge istorijske mečeve, ali jedan je ostao posebno upamećen. Taj "El Klasiko", odigran 19. novembra 2005. godine, ostaće zapamćen kao dan kada su navijači Reala aplaudirali iz srca fudbaleru Barselone.

A taj fudbaler nije mogao biti niko drugi nego Ronaldinjo. Harizmatičan, uvek nasmejan, sa lakoćom je dva puta matirao odbranu "kraljevskog" kluba, doneo Blaugrani trijumf od 3:0, a pristalicama Reala nije preostalo ništa drugo nego da gromoglasnim aplauzima nagrade Dinja za senzacionalnu partiju.

Brazilac je postigao dva pogotka u drugom poluvremenu, oba posle solo porodora, ostavivši iza sebe, ili na zemlji, Salgasa, Ramosa, Roberta Karlosa i na kraju nemoćnog Kasiljasa.

Imala je Barsa velike zvezde i velike igrače, ali retko koji je uspeo da na terenu večitog rivala izmami standing ovations.

Ipak, jedan je Dinjo...

broj komentara 0 pošalji komentar