Ples "Furije" protiv Malte, ubedljivi Danci i Italijani

Reprezentacija Španije ubedljivo je sa 7:0 savladala selekciju Malte u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pobede su upisali još Danska, Italija i Švedska.

"Crvena furija" nije imala bodovni motiv protiv selekcije Malte, pa je selektor Moreno imao priliku za kombinovani sastav, koji se odlično pokazao.

Santi Kazorla u prvom poluvremenu postigao je prvi gol za reprezentaciju još od 2015. godine, a u prvom poluvremenu na listi strelaca pridružio mu se Morata.

U drugom delu meča Španci su potpuno slomili svaki otpor rivala, a golove su postizali Tores, Sarabija, Olmo, Moreno i Navas.

Španci su izborili plasman na EP kao prvoplasirana ekipa Grupe F, sa do sada 23 osvojena boda. Kao drugoplasirani iz te grupe na prvenstvo Starog kontinenta ide Švedska, koja je pobedom od 2:0 nad Rumunijom osvojila 18. bod.

Iz trke za drugo mesto i plasman ispali su Norvežani i Rumuni koji imaju po 14 bodova, dok su na začelju tabele Malta i Farska ostrva sa po tri boda.

Italija je takođe upisala pobedu i overila prvo mesto u Grupi J, savladavši Bosnu i Hercegovinu sa 3:0. 

Golove su postigli Ačerbi, Insinje i Beloti. Italijani grupu završavaju kao prvoplasirani sa 27 bodova, devet više od drugoplasirane Finske, koja je izborila prvi plasman na EP.

Grčka, Jermenija i Lihtenštajn ostali su bez plasmana u Grupi J.

Danska je sa ubedljivih 6:0 savladala Gibraltar i izbila na prvo mesto Grupe D. Švajcarci su u istoj grupi bili bolji od Gruzije sa 1:0, pa će poslednje kolo kvalifikacija odlučiti ko će sa koje pozicije otići na Evropsko prvenstvo.

Danska ima 15, Švajcarska 14, a u trci su i Irci sa 12 bodova. Bez šansi ostaju Gruzija i Gibraltar sa osam i nula bodova.

Rezultate i tabele svih grupa pogledajte OVDE. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво