Ugasila se "vatra" između Paunovića i Čikaga

Uprava fudbalskog Kluba Čikago Fajr je objavila da od naredne sezone Veljko Paunović neće viši biti trener ovog tima.

Generalni direktor Nelson Rodrigez je objavio u pisanom saopštenju da je Paunović pre četiri godine prihvatio izazov da uspostavi fudbalsku kulturu u Čikagu.

"Njegovi napori su pomogli da se revitalizuje klub sa takmičarskim duhom i posvećenošću da fudbal uvek bude na prvom mestu. Pauno i njegov tim su bili nezaustavljivi u njihovoj odanosti klubu i za to smo im neizmerno zahvalni".

Klub je takođe prekinuo saradnju sa Paunovićevim timom, u kojem su bili i pomoćnici trenera Marko Mitrović i Erik Gerig, trener golmana Aleksandar Šarić, direktor performansa Petar Milčanović, video analitičar Nenad Babić i nekoliko drugih stručnjaka.

Čikago ističe da je Paunović vodio tim do trećeg najboljeg mesta u celoj MLS ligi 2017. godine i da je omogućio prvi nastup na plej-ofu za klub od 2012. godine. Takođe je bio imenovan trenerom Ol Star tima MLS lige tokom 2017. godine kada su igrali protiv Real Madrida u Čikagu.

Dodaje se i da je Paunović vodio tim do polufinala Lamar Hant Kupa 2016. i  2018. godine.

Inače, Čikago Fajr je pre mesec dana promenio vlasnika, kada ga je kupio čikaški milijarder Džo Mansueto. On je tada izjavio da su Nelson Rodrigez i Veljko Paunović sjajni ljudi i da veruje u njih ali i dodao da će biti preispitan svaki detalj rada u timu.

Ranije je najavljeno da sledeće godine u timu neće Bastijan Švajnštajger i Nemanja Nikolić a utorak je saopšteno da je trejdovan jedan od ključnih igrača - Daks Mekarti.

Ovih godina su mnogi igrači, kao što su Bastijan Švajnštajger i Nikolas Gaitan, isticali da su došli u Čikago Fajr upravo zbog Veljka Paunovića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво