Sad i u "lijepoj njihovoj" besne zbog Feliksa Briha

Nemački sudija Feliks Brih, nakon što je žestoko oštetio Srbiju protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, novim kontroverznim odlukama na meču Lige šampiona između Dinama i Šahtjora navukao je gnev i hrvatske javnosti.

Nemac Brih je srpskoj fudbalskoj javnosti i ljubiteljima fudbala u Srbiji ostao u sećanju po tome što nije konsultovao VAR prilikom faula nad Aleksandrom Mitrovićem protiv Švajcarske i tako direktno uticao na rezultat meča i poraz "Orlova" od 1:2.

Nešto slično dogodilo se i sinoć na  stadionu "Maksimir" u Zagrebu, kada je u 97. minutu dosudio sumnjiv penal za goste iz Ukrajine, koji su nakon toga došli do remija (3:3) i ostali u igri za osminu finala.

Naime, ne baš jak duel Marka Đira i Tajsona Brih je video i okarakterisao kao penal, potvrdivši odluku i uz pomoć VAR-a. Međutim, kako smatraju pristalice Dinama i deo medija u Hrvatskoj, on nije želeo da gleda sporne situacije i koristi VAR za dve situacije iz kojih je Dinamo mogao da ima korist.

Najveći bes navukao je kod trenera "modrih" Nenada Bjelice, koji je VAR opisao kao "cirkus i da ubija emocije u fudbalu" zato što Nemac nije hteo da pogleda situacije za Dinamo.

"Ako ne žele to da gledaju, šta će nam VAR? Ja uvek govorim da je VAR obično s**nje! Ubija emocije, ubija igru. I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR. Ja sam apsolutno protiv VAR-a", besneo je Bjelica na konferenciji za medije nakon utakmice, rizikujući kaznu disciplinaca Uefe.

Međutim, bivši sudija i sudijski konsultant Mateo Beusan smatra da je Brih u situaciji kof penala doneo dobru odluku upravo zahvaljujući VAR-u. 

"Razumem ja emocije, razumem i da je izgubljeno 18 miliona evra, ali ja bih postavio jedno pitanje. Je li moguće da je VAR kriv, a nisu krivi igrači koji dva i po minuta pre kraja imaju dva gola razlike? Teofili je svojom glupom odlukom doveo do toga da se priča o VAR-u, da nije napravio to što je napravio, VAR bi valjda bio idealan jer bi rekao da nije kazneni udarac za Ukrajince. Mogu se treneri buniti koliko žele, bez VAR-a nema nogometa", naglasio je Beusan a prenosi Indeks

Brih ima "bogatu istoriju" grešaka.

Pored već pomenutog deljenja pravde na štetu Srbije, on je priznao nepostojeći gol Stefanu Kislingu u Bundesligi, iako je lopta u mrežu ušla sa spoljne strane, a primedbe na njegovo suđenje imali su i reprezentativci Severne Irske takođe protiv Švajcarske jer je sa rivalom pričao na maternjim jeziku, umesto po pravilima na engleskom, što se dogodilo i na duela Srbije i Švajcarske, a o čemu je javno govorio kapiten srpskog tima Aleksandar Kolarov.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво