Arapski princ nudi bogatstvo, ali "đavoli" nisu na prodaju

Princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman želi da kupi Mančester junajted i za to je spreman da plati pravo malo bogatstvo. Ipak, porodica Glejzer ima jasnu poruku – klub nije na prodaju!

Saudijski princ Muhamed bin Salman želi da postane vlasnik jednog od najpopularnijih fudbalskih kluova na svetu, ali, kako stvari za sada stoje, u tome neće upeti čak ni za neverovatnu sumu od četiri i po milijarde evra.

Porodica Glejzer, koja je klub preuzela 2005. godine, ne želi da proda klub, a to je potvrdio i izvršni potpredsedik kluba Ed Vudvord.

"Koliko znam, porodica Glejzer nema nameru da prodaje klub. Nedavno su izneli dugoročne planove i, koliko je meni poznato, nije bilo razgovora o bilo kakvoj ceni, niti bilo čemu sličnom", rekao je Vudvord ostrvskim medijima.

Muhamed bin Salman je, navodno, već dva puta slao ponudu za klub, poslednja u vrednosti od tri milijarde evra.

Salmanova ideja je da u investicijama nadmaši šeika iz Abu Dabija, Mansura bin Zajeda, koji je vlasnik gradskog rivala "đavola" – Mančester sitija.

Navijači slavnog engleskog kluba nisu zadovoljni kako porodica Glejzer vodi klub, što su jasno pokazali tokom meča protiv Liverpula – avion je nosio poruku "Ed i dalje neuspešan – Vudvord napolje".

broj komentara 0 pošalji komentar