"Kako da sačuvam igrače? Staviću ih u frižider na 48 sati"

Fudbalski klub Mančester siti, aktuelni šampion Engleske, izrazio je nezadovoljstvo rasporedom utakmica za "Boksing dej". Premijer liga objavila je raspored tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a najviše pritužbi stiglo je iz redova "građana", koji će igrati dva susreta za manje od 48 sati.

"Boksing dej" predstavlja dan posle Božića, kada je tradicionalno najbogatiji program domaćeg fudbala.

Siti će 27. decembra (20:45 po lokalnom vremenu) gostovati Vulverhemptonu, a dva dana kasnije na "Etihadu" dočekati Šefild junajted (19:00).

Operativni direktor kluba Omar Berada bio je razočaran odnosom prema dvostrukom uzastopnom šampionu.

"Razočarani smo što je raspored tako 'tesan' za Božić. Utakmice u Premijer ligi zahtevaju dobru fizičku kondiciju. Ne preporučuje se igranje dva puta u manje od 48 sati jer igrači nemaju dovoljno vremena za oporavak," rekao je Berada i dodao:

"Razumemo da su televizijske stanice važan faktor u pripremi kalendara, međutim moramo da vodimo računa o dobrobiti igrača i kvalitetu proizvoda."

Menadžer trenutno drugoplasiranog tima na tabeli Pep Gvardiola na zanimljiv način je prokomentarisao kako će pripremiti svoje igrače za takve napore.

"Reći ću im: 'Idite kući, otvorite frižider i uđite unutra na 48 sati. Vidimo se na Etihadu za dva dana'. ne šalim se", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije i naveo da će pokušati što više da relaksira fudbalere.

"Kada budem otvorio frižider da napravim omlet, možda ću razgovarati sa svojim momcima, ali osim toga, nema šanse."

Sitijev glavni rival za titulu je Liverpul koji ima osam bodova više na čelu tabele, a koji će na "Boksing dej" gostovati Lester sitiju i imati skoro čitav dan više da se pripreme za sledeći duel sa Vulverhemptonom. Takođe, Vulvsima će to biti drugi meč za manje vremena čak i od Gvardiolinog tima.

Nekadašnji trener Barselone i Bajerna nije želeo previše da se žali, rekavši da svoje igrače neće da opterećuje eventualnim pričama da njegov klub ima loš tretman. Podsetio je da je slično bilo i prošle sezone, kada je Siti postao prvi engleski klub sa četiri osvojena nacionalna trofeja, uključujući i Komjuniti šild.

"To je posao. Ljudi ne vode brigu o igračima. Povređen je? Okej, daj drugog. Rešavali smo to u prošlosti i rešavaćemo u budućnosti. To je jedini način. Ne želim da se žalim, zovem predsednika ili idem kod 'velikih šefova'. Ako ne uspemo nešto da rešimo od tih problema, nećemo osvojiti četiri trofeja u jednoj sezoni", jasan je Španac.

Siti je posle osam kola drugi u prvenstvu Engleske sa osam bodova manje od Liverpula, a u subotu u 18:30 časova gostuje Kristal Palasu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво