Zvezda slavila protiv Rada pred gostovanje u Londonu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Rada sa 3:1 (2:0) u meču 12. kola Linglong Superlige Srbije, pred gostovanje u Londonu protiv Totenhema u trećem kolu Lige šampiona. Strelci za crveno-bele bili su Pavkov, Marin (penal) i Gobeljić, dok je jedini pogodak za "građevinare" postigao Perendija.

Novi trijumf izabranika Vladana Milojevića u Superligi Srbije. Crveno-beli su na svom terenu, u meču koji je poslužio kao generalna proba pred put u Englesku, rutinski savladali ekipu Rada i pobedom napravili lepu uvertiru pred izazov u najelitnijem evropskom takmičenju.

S druge strane fudbaleri Rada, koji su na predposlednjoj poziciji, nisu uspeli da pobegnu iz opasne zone i nagoveste izlazak iz krize.

Novi trijumf lideru šampionata doneli su Milan Pavkov u 6, Marko Marin u 38. iz penala i Marko Gobeljić u 78. minutu. Sve što je Rad uradio bio je pogodak iz penala Milana Perendije u 68. minutu.

Tim Vladana Milojevića učvrstio se na prvom mestu na tabeli, posebno nakon remija bez golova između Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu.

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine odigrali su bez golova 0:0 u prvoj utakmici 12. kola. Najbolju priliku na utakmici propustio je mladi napadač Čukaričkog Slobodan Tedić u 64. minutu.

Oba tima sada imaju po 26 bodova i na tabeli su odmah iz Crvene zvezde.

U nedelju igraju: Mladost - Partizan (15 sati), Voždovac - Mačva (18), Javor - TSC (18), Proleter - Radnik (18), Radnički - Napredak (18), Spartak - Inđija (18).

Tabela: Crvena zvezda 30 bodova, Vojvodina 26, Čukarički 26, TSC 24, Partizan 23, Radnički 19, Voždovac 17, Spartak 12, Proleter 12, Napredak 11, Radnik 11, Javor 9, Mladost 9, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Tok meča:

21.56 - Kraj meča, Crvena zvezda - Rad 3:1 (2:0).

21.41 - Ređaju se prilike Zvezde, prvo je Garsija bio u šansi potom i Pavkov...

21.38 - GOOOL! Zvezda vodi protiv Rada sa 3:1. Strelac Marko Gobeljić u 76. minutu.

21.36 - Van la Para u prilici samo što je ušao u igru, golman Rada ipak na mestu...

21.29 - GOOOL! Rad smanjuje prednost Zvezde na 2:1. Perendija u 67. minutu siguran izvođač penala.

21.27 - Fudbaler Rada Bjedov oboren je u kaznenom prostoru Crvene zvezde nakon odličnog pasa Živkovića, sudija je pokazao na belu tačku.

21.23 - Beć većih prilika na obe strane posle prvih 15 minuta u nastavku meča.

21.08 – Nastavljen je meč u Beogradu.

20.49 - Poluvreme na meču. Crvena zvezda - Rad 2:0.

20.43 - GOOOL! Zvezda vodi sa 2:0 protiv Rada. Kapiten crveno-belih Marko Marin siguran izvođač najstrožije kazne.

20.42 - Sudija svira penal za Zvezdu nakon što je Rodić, od stane golmana Markovića, oboren u kaznenom prostoru.

20.39 - Još jedna šansa za Pavkova koji nakon kornera glavom šalje loptu preko prečke.

20.22 - Najbolja šansa za fudbalere Rada u 18. minutu. Nakon sjajnog centaršuta Miloševića Busnićev volej odlazi pored stative...

20.17 - Još jednom preti Pavkov. Marin je odlično probio po levoj strani i uputio fantastičnu asistencuju ali napadač Crvene zvezde nije dobro zahvatio loptu pa je njegov šut otišao pored stative gola Rada.

20.09 - GOOOL! Zvezda vodi sa 1:0. Strelac je Milan Pavkov u 6. minutu meča. Prethodno je Tomane iz neposredne blizine šutirao ali je golman domaćih Marković uspeo da zaustavi njegov šut, na odbijenu loptu natrčao je Pavkov i sjajnim udarcem doveo svoj tim u vođstvo. Ovo je peti pogodak Zvezdinog napadača ove sezone.

20.04 - Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić...

19.57 - U prvom meču kola ekipe Čukaričkog i Vojvodine odigrale su bez golova 0:0.

19.45 - Pre utakmice, navijači crveno-belih imali su priliku da se se slikaju sa peharom svetskog prvaka koji je osvojen 1991. godine kada je u Tokiju savladan Kolo Kolo sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

19.40 - Poznati su i sastavi timova uoči meča na stadionu Rajko Mitić:

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Jovančić, Garsija, Vulić, Marin, Tomane i Pavkov.

Rad: Marković, Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević, Stjepanović, Busnić, Živković, Trifunović, Ilić i Bjedov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво