Legenda Mančestera: Pre 30 godina probleme smo rešavali u pabu...

Pre 30 godina, Mančester junajted je odigrao jednu od najlošijih sezona u istoriji. Viv Anderson, legenda "đavola", ispričao je ostrvskim medijima da su stariji igrači odveli ekipu u pab i ostali tamo dok nisu rešili sve probleme. Na kraju te 89/90 sezone Mančester je završio ligu na 13. mestu, ali je osvojen FA kup.

Mančester junajted nalazi se u velikoj krizi, kako igara tako i rezultata. Prst se upire u Olea Gunara Solskjera, a ostrvski mediji već mu uveliko traže zamenu na mestu menadžera "đavola".

Pre 30 godina, kada je Junajted sezonu počeo neočekivano loše, stariji igrači odveli su ekipu u pab, gde su ostali dok nisu rešili nesporazume. Tako bar tvrdi legenda Viv Anderson.

"Nešto je moralo da se uradi. I to smo morali mi igrači, ne mendžer. Tako su Robo (Brajan Robson) kao kapiten i nekoliko starijih igrača preuzeli na sebe inicijativu", počeo je svoja prisećanja Anderson.

Posle osam utakmica, Junajted je te sezone zabeležio očajan start – dve pobede, dve nerešene partije i čak četiri poraza, pa su mediji već tražili ostavku Aleksa Fergusona.

"Robo, Stiv Brus i ja znali smo da nešto moramo da uradimo. naredili smo ekipi da posle treninga svi zajedno odemo u jedan pab u centru. Plan je bio da ostanemo tamo dok ne raščistimo sve nesporazume. Naša forma bila je neprihvatljiva, mi smo Mančester junajted i nešto je moralo da se uradi", kaže Anderson.

Junajted je sezonu završio na 13. msto u ligi, ali je osvojen FA kup, pobedom nad Kristal Palasom u finalu.

Slična situacija je i ove sezone. Posle osam utakmica, "đavoli" su zabeležili dve pobede, tri remija i tri poraza, a sledi im duel sa prvoplasiranim Liverpulom, koji ima svih osam pobeda.

Da stvar bude gora po Junajted, Solskjer ne može da računa na povređene Pola Pogbu i Davida De Heu.

Pojedini ostrvski mediji prenose da je Maks Alegri vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Mančesterom, kao i da je pobeda nad Liverpulom jedini način da Norvežanin zadrži posao.

Posle Liverpula, ekipu Junajteda očekuje gostovanje u Beogradu i meč sa Partizanom u Ligi Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво