Balakov: Nisam čuo rasistička skandiranja

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov izjavio je da nije čuo rasistička skandiranja navijača na utakmici protiv Engleske, u kvalifikacijama za EVRO 2020.

Engleska je u Sofiji odnela trijumf od 6:0, a utakmica je dva puta bila prekidana u prvom poluvremenu zbog rasističkog skandiranja domaćih navijača.

"Nisam čuo skandiranja. Video sam da je sudija prekinuo utakmicu, ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima", rekao je Balakov, a preneo Bi-Bi-Si.

Stadion "Vasil Levski" bio je delimično zatvoren zbog sličnih ispada navijača na utakmicama sa Kosovom i Češkom, ali Balakov kaže da se ne radi o rasizmu.

"To (rasizam) se do sada nije dogodilo. Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao", rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere Uefa nametnute zbog "istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon".

Posle meča reagovao je i bugarski premijer Bojko Borisov, koji je ministru sporta naložio da prekine sve veze sa Bugarskom fudbalskom unijom (BFU).

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 15. okt 2019, 12:12) - глас разума [neregistrovani]

Тако се то ради...

...Кад се велики газда осети увређено, он укључи премијера своје колоније да разбуца ове своје из савеза. Питам се има ли на свету већих хулигана и расиста од Енглеза? Али свакако се такви никад не кажњавају, већ радо ударају на остале подобне и захвалне жртве као што су Срби, Бугари, Грци и остали, за ту вајну господу, опаки примитивци. Господо највећи расизам је када се у Београду одигра меч Лиге Шампиона између братских клубова без икаквих инцидената, а европска тзв. кућа фудбала не може да одоли да не казни оба братска клуба... е то је највећи и једини прави расизам данашњице!