Poraz koji ne boli, “orlići“ izgubili od Španije

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) poražena je u trećem kolu prvog kruga kvalifikacija od Španije – 0:4(0:2). Ipak kao drugoplasirana selekcija u grupi nastavlja borbu za EP.

„Orlići" su poraženi od Španije ali zahvaljujući pre svega ubedljivoj pobedi protiv Litvanije (8:0), odnosno nerešenom ishodu sa Rumunijom (1:1) izborila je plasman (dve prvoplasirane selekcije) u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope.

Španci su agresivnije ušli u meč, imali od starta kontrolu igre i već posle nekoliko minuta stvorili jednu, dve prilike pred golom Mićovića. Do vođstva su ipak došli posle greške u igri zadnje linije našeg tima, koju su kaznili praktično iz dva poteza, prodorom po levoj strani i centaršuta koji je na drugoj stativi sačekao i atraktivnim volej udarcem u mrežu sproveo Moljeho. I taj rani gol kao da je još više uticao na igru „orlića", a Špancima ulio dodatno samopouzdanje. Delovali su gosti, uslovno rečeno, zaista moćno u tim trenucima, lako kombinovali i dolazili u poziciju da ugroze naš gol. I tako su došli do drugog gola, igrao se 21. minut kada je Tenas Urena duplirao vođstvo.

Do kraja poluvremena Španci su imali veći posed lopte, inicijativu, veoma lako su kombinovali i pretili bez obzira na sigurno vođstvo. Utisak je da su se Španci mnogo brže kretali, a najbrže je išla lopta, posle samo jednog ili dva dodira. Sve to je uticalo na igru i naravno rezultat posle prvog poluvremena.

U nastavku su Španci odmah imali priliku da povećaju vođstvo, ponovo posle akcije koja je išla po levoj strani i jedne povratne lopte, usledio je udarac ali na sreću Mićović je odbranio. Nastavili su Španci da dominiraju i veoma brzo postigli su i treći gol. Dugo su kombinovali, razvlačili našu odbranu, imali loptu u nogama, a onda omogućili Serhiju Rosanasu da iz drugog plana uđe u naš šesnaesterac i savlada Mićovića.

Španski selektor je zatim izvršio dve izmene, a tek oko 60 minuta „orlići" su uspeli da ozbiljnije priprete Špancima, upute dva udarca koja su završila pored gola. I selektor Ivan Jević je izvršio nekoliko izmena, ali sve to nije uticalo na raspoložene Špance da postignu i četvrti gol. Sada je sve sam uradio Sains, ušao u šesnaesterac, izbacio iz igre jednog našeg igrača i savladao Mićovića. Španija je zasluženo slavila, poraz za Srbiju koji ne boli, jer su izabranici selektora Jevića izborili plasman u elit rundu kvalifikacija, ali i poraz iz kojeg može dosta toga da se nauči.

U drugom meču dana Litvanija je priredila iznenađenje i pobedila Rumuniji 1:0(0:0).

Strelci: 1:0 Moljho 7, 2:0 Tenas Urena 21, 3:0 Rosanas 53, 4:0 Sains 83. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Anti Munuka (Finska).Žuti kartoni: Belić, Eraković, Novaković (Srbija), Moljeho (Španija).

Srbija: Mićović, Radmanovac, Eraković, Balaž, Stajić (od 61. Ćorković), L.Pavlović (od 66. Jočić), Belić (od 38. Novaković), Topić, Stevanović (od 46. Dostanić), Zukić, Savić (od 61. Velikić).

Španija: Garsija, Rosanas Moragas, Ramon, Perez, Gutirez Ortega (od 58. Herero Oliva), Morante (od 71. Sintes), Rodrigez, Moljeho (od 54. Tekija), Baena Perez, Žil (od 54. Sains), Tenas Urena (od 71. Latasa).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво