Morinjo: Čast Mesiju i Kristijanu, ali najbolji je brazilski Ronaldo

Portugalski stručnjak Žoze Morinjo izjavio je da je brazilski Ronaldo, Luis Nazario da Lima, najtalentovaniji fudbaler kojeg je imao priliku da gleda.

Portugalac nema dilemu ko je najbolji fubaler, za njega je to jedan od najboljih napadača svih vremena Luis Nazario da Lima.

"Povrede su pokvarile potencijalno najveću karijeru, ali niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo. Po talentu se s njim nisu mogli meriti ni Mesi ni Kristijano", izjavio je Portugalac za španski AS.

"Naravno, Mesi i Kristijano su 15 godina u vrhu svetskog fudbala i to su karijere koje će neko teško nadmašiti. Ipak, brazilski Ronaldo je najtalentovaniji igrač kojeg sam ikad video. To kako je on igrao fudbal sa samo 19 godina je neverovatno", dodao je Morinjo.

Luis Nazario da Lima Ronaldo karijeru je počeo u brazilskom Kruzeiru, odakle je 1994. godine prešao u PSV iz Ajndhovena gde je postigao 54 gola u samo 58 nastupa. To ga je preporučilo velikanu Barseloni, za koju je u samo jednoj sezoni postigao 47 golova u 49 nastupa.

Katalonski klub bio je uveren da će Brazilac potpisati desetgodišnji ugovor i zauvek ostati na Nou Kampu, ali su pregovori propali i Ronaldo u leto 1997. godine za rekordnih 27 milona dolara prelazi u Inter, u kome je doživeo povredu kolena koja će ga pratiti do kraja karijere.

Slede nastupi za Real, gde je bio član popularnih "Galaktikosa" i Milan. U penziju je otišao iz Korintijansa 2011. godine, sa skoro punih 35 godina kao jedan od najvećih napadača svih vremena.

U izboru Fifa izabran je u idealan tim svih vremena, gde je u napadu zajedno sa legendom holandskog fudbala Johanom Krojfom.

Biran je i za najboljeg igrača sveta 1996. i 1997. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво