Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru. Terzić je vraćen sa aerodroma u Tivtu i po dolasku u Beograd je izjavio da iza svega stoji predsednik fudbalskog saveza te zemlje Dejan Savićević.

Razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti je taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca Crne Gore Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da igraju protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Stojković i Ivanić su odbili da budu deo kvalifikacione utakmice sa kosovskom reprezentacijom početkom juna, a iz Fudbalskog saveza Crne Gore smatraju da je Terzić imao udela u njihovoj odluci.

Među onima koji su odbili bio je i selektor Ljubiša Tumbaković, koji je zbog toga dobio otkaz, a potom preuzeo kormilo Srbije.

"Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora – Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbila da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa Republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru", izjavio je Terzić.

Dodao je i da nije verovao da su navodi ozbiljni i da će moći da uđe u zemlju.

"Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uverio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sledećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono juče od Šiptara je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor", dodao je prvi operativac Zvezde.

Podsetimo, Savićević je izjavio da je "Terzić bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal".

"Bacio je atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživeti, ali on je jedan od glavnih aktera cele ove priče. Da li ga je bilo strah od navijača, ili od predmeta koji duži niz godina drže u fioci, predmeta koji nije okončao pred sudom u Srbiji. Strah ili ucena? Ali treba da se živi i posle ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ja ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima ljudi koji su mu ovde pomogli. Dokazao je ono što govore o njemu, da je nikakav čovek", rekao je tada Savićević.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара