Tumbaković "mešao karte", Mitrović u finišu za pobedu nad Paragvajem

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Paragvaj rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kruševcu. Pobedonosni pogodak postigao je napadač Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Selektor Ljubiša Tumbaković je malo "promešao karte", delom i što nije mogao da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca (Dušana Tadića, Nemanje Matića, Nikole Milenkovića i Sergeja Milinković-Savića).

Aleksandar Kolarov igrao je na poziciji štopera, a priliku dobili igrači koji ne predstavljaju okosnicu tima, poput Predraga Rajkovića, Stefana Mitrovića i Nemanje Miletića.

Paragvajci su bolje otvorili meč u Kruševcu i napadali u uvodnom delu meča, ali se nakon petnaestak minuta naš tim oslobodio pritiska i počeo da preti.

Najagilniji u napadu bili u Nemanja Radonjić, Filip Mladenović i Adem Ljajić, koji je u 25. minutu pogodio prečku.

Srbija je bila bolji rival, ali nije mogla do gola i na pauzu se otišlo bez pogodaka, da bi na startu nastavka Paragvajci malo pomogli. Migel Almiron je pokušao da inscenira penal i dobio drugi žuti karton, pa su "orlovi" imali više od 35 minuta imali igrača više.

I pored brojčane prednosti nisu uspevali da probiju bedem gostiju sve do nadoknade vremena, kada je Mitrović sjajno skočio posle centaršuta Rodića sa levog boka i postigao svoj 29. gol u nacionalnom dresu.

Našu selekciju u ponedeljak očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kada će na programu biti gostovanje Litvaniji od 20.45.

Tok meča:

22.35 – Kraj utakmice! Srbija je pobedila Paragvaj sa 1:0 pogotkom Mitrovića.

22.34 – GOOOOL! Aleksandar Mitrović donosi Srbiji 1:0 u 90. minutu! Odlično je napadač Fulama skočio posle centaršuta Rodića sa levog boka i probio bedem Paragvajaca!

22.30 – Debitovaće i golman Rockov, koji je naknadno dobio poziv u reprezentaciju.

22.20 – Ljajić još jednom gađa, ponovo je uspešniji golman Paragvaja.

22.19 – U 76. udarac je sa distance oprobao i Gudelj, lopta je otišla preko prečke.

22.15 – Opao je ritam u Kruševcu, bez obzira na brojčanu prednost, reprezentacija Srbije ne uspeva da kreira prilike. Izmene koje je napravio Tumbaković, za sada ne donose boljitak na terenu.

22.09 – Trostruka promena u reprezentaciji Srbije: Milan Rodić umesto Mladenovića, Milan Gudelj menja Maksimovića, a Kolarov ustupa mesto Nemanji Milunoviću.

22.06 – Maksimović je upisan u beležnicu zbog povlačenja Sanabrije. U drugom poluvremenu nema mnogo uzbuđenja.

21.56 – Almiron isključen! Posle pokušaja da inscenira jedanaesterac u 53. minutu, Almiron je zaradio drugi žuti karton i Srbija će imati igrača više do kraja susreta.

21.48 – Počelo drugo poluvreme, Tumbaković napravio dvostruku izmenu.

Marko Gobeljić je zamenio Nemanju Miletića, dok je umesto Luke Milivojevića ušao Saša Lukić.

21.31 – Poluvreme, bez golova u duelu Srbije i Paragvaja.

21.30 – Blas Riveros je napravio dar-mar po desnoj strani, došao skoro do peterca i malo je falilo da donese prednost gostima pred petnaestominutnu pauzu.

21.27 – U 42. minutu poništen je gol gostiju zbog faula Morela nad Koloravom u kaznenom prostoru.

21.26 – Rajković oprezan posle udarca Paragvajaca u finišu poluvremena.

21.23 – Odlično dodavanje Maksimovića do Nemanje Miletića, bek Srbije je pokušao da proigra Mitrovića u špicu i to se ispostavilo kao pogrešno rešenje.

21.17 – Malo je falilo da Radonjić dođe u stopostotnu šansu u 33. minutu, uz mnogo sreće u tome ga je sprečio Alberto Rohas.

21.10 – Ljajić pogodio prečku! U 25. minutu odličan solo prodor napravio je Ljajić, šutirao sjajno iskosa sa leve strane, ali je evrogol sprečila prečka.

21.04 – Opet Radonjić u centru pažnje, u 20. minutu nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom na centaršut sa levog boka.

21.00 – Čuvar mreže Paragvaja Roberto Fernandes zaustavlja naš prvi udarac u okvir gola. Sa leve strane pokušao je Mladenović.

20.59 – Prvi put Srbija je pripretila u 14. minutu. Lepo je po desnom boku probio Radonjić, ubacio ispred gola Paragvaja, ali je Horhe Alonso nekako otklonio opasnost.

20.53 – U 8. minutu prvi udarac u okvir gola Rajkovića, bez opasnosti po srpskog golmana.

20.51 – Neopreznost Mitrovića mogla je da košta "orlove", ali Rohas nije stigao da prihvati loptu u kaznenom prostoru.

20.49 – Prvu priliku na meču imali su gosti koji su probili po desnom boku u petom minutu. Usledio je oštar centaršut u peterac, ali nije bilo opasnosti po našu odbranu.

20.44 – Počela utakmica Srbije i Paragvaja u Kruševcu.

20.20 – Selektor Tumbaković je malo "promešao karte" i na mestu štopera će igrati kapiten Aleksandar Kolarov.

20.07 – Sastavi:

Srbija: Rajković, Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović, Maksimović, Milivojević, Gaćinović, Ljajić, Radonjić, A. Mitrović

Paragvaj: Fernandes, Rohas, Gomes, Alonso, Riveros, Horhe, Viljasanti, Paredes, Almiron, Sanabrija, Gonsales

20.05 – Poznat je sastav Srbije.

Srbija će ugostiti Paragvaj jer je slobodna u ovom terminu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na nekoliko igrača, jer zbog povreda odsustvuju Dušan Tadić, Nikola Maksimović i Sergej Milinković-Savić.

Tumbaković je nedavno preuzeo kormilo "orlova" i zabeležio po jednu pobedu i poraz.

Našu selekciju u ponedeljak očekuje nastavak kvalifikacija, kada će na programu biti gostovanje Litvaniji od 20.45.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се