Direktor FK Trepča: Radimo sve da se utakmica odigra

Direktor fudbalskog kluba Trepča Bijan Jakšić u izjavi Radio Beogradu istakao da se u Kosovskoj Mitrovici svi spremaju za doček igrača Crvene zvezde, ali da je još uvek neizvesno hoće li utakmica biti i odigrana. Iako je Fifa zatražila da se utakmica mora odigrati iz Fudbalskog saveza Kosova nema odgovora.

Da li je definitivno odlučeno da Zvezda igra protiv Trepče sutra ovde u Severnoj Kosovskoj Mitrovici?

"Ja trenutno mogu samo da vam kažem da je definitivno odlučeno što se tiče naše strane. Mi stvarno imamo veliku želju i volju, ne samo mi nego i sav narod na Kosovu i Metohiji da budemo pravi domaćini Fudbalskog kluba Crvena Zvezda i to je za ovaj narod veliki događaj. Jednostavno mi se spremamo i radimo sve na tome da se ta utakmica odigra. Ono što moram da kažem je da ta zabrana koje je stavljena administrativnom prelazu još nije ukinuta tako da videćemo šta će da se desi. Što se tiče fudbalskog kluba Trepča, mi se spremamo kao da će utakmica da se odigra. Videćemo šta kaže druga strana." rekao je Bojan Jakšić.

Ko je stavio zabranu?

"Koliko mi znamo, zabrana je došla od strane kosovske policije, verovatno na asistenciju Fudbalskog saveza Kosova. Oni su poslali dopis prelazima da, ukoliko se na prelazima pojavi fudbalski klub Crvena Zvezda, oni jednostavno neće da ih puste da prođu da bi se ta utakmica odigrala i to je sve što mi znamo. Nama se generalno niko nije obratio niti nam je iko poslao bilo kakav dopis. Mi se pripremamo kao da je sve normalno i čak smo jutros u Kosovskoj policiji u stanici u Zvečanu prijavili pomenutu utakmicu koja je utakmica sa visokim rizikom.

Znamo da će biti mnogo navijača i jednostavno čekamo odgovor policije i svih."

A zar nije prvobitno kosovski savez dao dozvolu da se odigrao utakmica?

"Ja za to stvarno ne znam. Kada je obelodanjeno da smo učesnici šesnaestine finala Kupa odmah su oni digli svoj glas i usprotivili se tome i postavili tu zabranu. Ono što mi znamo je da je Fifa njih obavestila da ta utakmica mora da se odigra, ali jednostavno posle toga su oni rekli da to pismo za njih nije obavezujuće nego čisto neka preporuka."

Znači oni odluku nisu promenili?

"Koliko ja znam mislim da nisu. Fifa se zvanično nije obratila klubovima nego Fudbalskom savezu Srbije i Fudbalskom savezu tzv. Kosova. Oni navode da, kada su priznali Fudbalski savez Kosova, da se on obavezao da dozvoli da se fudbalski klubovi sa severa Kosova nesmetano takmiče u fudbalskim ligama koje organizuje Fudbalski savez Srbije. Ne znam šta da kažem, jednostavno čekamo i mi. I mi smo zatečeni. Velika nam je želja bila da ugostimo Zvezdu, pre svega zbog ovog naroda koji jednostavno nije u mogućnosti da prati tako neke velike klubove i velike događaje."

Kada očekujete rasplet?

„Mi očekujemo danas, eventualno sutra ujutru da nam se obrate ljudi iz Kosovske policije jer smo mi njima zvanično predali dopis. Ukoliko se dozvoli ta utakmica mi bismo morali da imamo neki ozbiljniji sastanak što se tiče obezbeđenja i svega ostalog što prati ovakav veliki događaj. Mi se stvarno nadamo da će odluka da bude pozitivna i da će stvarno ta utakmica da se igra na ovom terenu." 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво