Marin u 97. minutu doneo pobedu Zvezdi u Kruševcu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0, u utakmici 11. kola Superlige Srbije. Pobedonosni pogodak za aktuelnog šampiona postigao je Marko Marin iz slobodnog udarca u 97. minutu.

Zvezda je sve vreme napadala, imala mnogo više prilika, u dva navrata pogađala okvir gola, ali je do pobede stigla udarcem Nemca u poslednjem napadu.

Vulić je oboren na nekih 18 metara od gola, Marin je iznenadio golmana Marka Miloševića i pogodio donji levi ugao.

Početak utakmice na stadionu "Pod Bagdalom" obeležili su prekidi zbog povreda Ričmonda Boaćija i Bena, da bi potom Zvezda preuzela inicijativu i držala loptu u nogama.

U prvih dvadesetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, domaći sastav se opredelio za čuvanje sopstvenog gola i tek nakon pola sata viđene su prave šanse.

Ekipa Vladana Milojevića je stezala obruč oko kaznenog prostora, redom su promašivali Mateo Garsija, Nemanja Milunović i Marko Marin, ali je čuvar mreže Napretka bio prva figura utakmice.

Sačuvao je gol u nekoliko navrata i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Očekivano, igrači u plavim dresovima krenuli su još ofanzivnije i odmah počeli da ređaju prilike.

Rezervista Milan Pavkov je pogodio prečku, Njegoš Petrović sa distance zatresao stativu, da bi u 77. minutu El Fardu Ben promašio jedanaesterac. Sudija Nikolić je poklonio penal gostima, iako je bilo očigledno da je napadač sa Komorskih ostrva inscenirao prekršaj.

Ben je preuzeo odgovornost, ali je veoma loše šutirao i poslao loptu preko prečke.

Činilo se da će se Milojevićevi igrači ispromašivati i ostati bez celog plena u gostima, ali je u poslednjem napadu, na već opisan način, Marin pogodio iz slobodnjaka za trijumf Zvezde.

Crveno-beli su se vratili na prvo mesto sa 27 bodova, dva više od drugoplasirane Vojvodine, dok je Napredak 11. sa 11 bodova.

Tok meča:

17.59 – Kraj utakmice! Zvezda je sa 1:0 pobedila Napredak u Kruševcu.

17.58 – GOOOOL! Marin postiže pobedonosni pogodak u 97. minutu! Vulić je oboren ispred kaznenog prostora, a nemački internacionalac iznenadio golmana i poslao loptu u donji levi ugao.

17.52 – Svaki napad Zvezde je šansa za gol. Velika gužva se u 90. minutu stvorila po izvođenju kornera. Rodić nije stigao da kazni smušenu reakciju odbrane Napretka.

17.48 – Još jedna intervencija Miloševića posle slabog udarca Marina.

17.38 – Ben promašio penal! Momak sa Komorskih ostrva je preuzeo odgovornost i poslao loptu daleko iznad prečke.

17.37 – Penal za Zvezdu! Poklonio je sudija jedanaesterac igračima Crvene zvezde, nakon što je Ben pao u kaznenom prostoru. Očigledno je bilo da nije bilo kontakta, ali su gosti dobili veliku šansu.

17.34 – Novi okvir gola, Petrović je zatresao stativu. Mladi vezista opalio je sa nekih 20 metara i, poput Pavkova, nije imao sreće.

17.31 – Najbolja šansa za Zvezdu u 69. minutu. Lepu akciju odigrali su Marin, Ben, Degenek i Pavkov. Korpulentni napadač je izašao 1 na 1 sa čuvarom mreže, snažno šutirao, ali pogodio prečku.

17.25 – Ponovo Pavkov, pa i Ben – Milošević još jednom na mestu.

17.23 – Pavkov je zamenio Garsiju i odmah se našao u poluprilici. Gađao je glavom, lopta odlazi preko prečke.

17.20 – Igrači Vladana Milojevića ne uspevaju da se nađu u dobroj prilici, pa pokušavaju sa distance. Opet Vulić, pa Marin, ali rezultat ostaje nepromenjen.

17.13 – Prvi udarac u nastavku susreta uputio je Vulić ka golu svog nekadašnjeg kluba. Nije bio najprecizniji.

17.07 – Počelo drugo poluvreme u Kruševcu.

16.50 – Kraj prvog poluvremena, bez golova u utakmici Napretka i Crvene zvezde.

16.48 – U drugom minutu nadoknade Nemac šutira iz slobodnjaka, Milošević paradom izbacuje u korner.

16.46 – Odlična akcija Bena i Marina u finišu prvog dela, koji pokušava da doturi loptu do Boaćija u petercu. Odbrana domaćih uspeva da reaguje na vreme.

16.38 – Ne staje Zvezda sa pritiskom. Posle centaršuta Marina iz prekida, usamljen na petercu je skočio Milunović, ali je šutirao glavom pravo u golmana Miloševića.

16.36 – Minut kasnije opet velika šansa, ali Boaći ne stiže do lopte koju mu je glavom spustio Milunović.

16.35 – U 33. minutu najbolja prilika za aktuelnog šampiona Srbije. Garsija je dobio poklon na sredini i izšaoa 1 na 1 sa golmanom, ali je kasnio sa udarcem i Pajović ga je stigao, sprečivši ga izuzetnim klizećim startom.

16.33 – Zbog povrede, već nakon pola sata teren napušta Milan Gajić, a umesto njega ulazi Radovan Pankov.

16.30 – Period izuzetno mirnog i dosadnog fudbala na stadionu "Pod Bagdalom". Napredak se brani i čeka kontre.

16.23 – Stežu momci u plavim dresovima polako obruč oko kaznenog prostora Kruševljana. Sada je udarac sa distance oprobao i Marin, pravo u golmana Miloševića.

16.18 – Pokušao je u 16. minutu Garsija sa distance, uputio je veoma loš udarac.

16.12 – Ponovo prekid, sada je u kaznenom prostoru domaćih ostao da leži Ben, dobio je neugodan udarac u lice od Bjeloša.

16.08 – Već u šestom minutu gosti su zatresli mrežu Napretka, gol je glavom postigao Miloš Degenek posle odbitka, ali je on poništen zbog ofsajda.

16.05 – Utakmica je prekinuta već u četvrtom minutu jer je nezgodan udarac u glavu dobio Boaći.

16.02 – Počela je utakmica Napretka i Zvezde u Kruševcu.

Sastavi:

Napredak: Milošević – Aksentijević, Pajović, Milovanović, Spremo – Eskić, Bjeloš – Ožegović, Ivanović, Zec – Kojić
Crvena zvezda: Popović – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Vulić – Ben, Marin, Garsija – Boaći.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво