Partizan srušio Zvezdu u 161. "večitom derbiju"

Fudbaleri Partizana slavili su na svom stadionu u 161. "večitom derbiju" sa 2:0. Strelci u pobedi u devetom kolu Linglong Superlige bili su Suma i Tošić.

Fudbaleri Partizana slavili su nad "večitim" rivalom, utisak je potpuno zasluženo.

Crno-beli su uspeli da nadigraju rivala, budu opasniji rival veći deo meča i u finišu postignu dva gola.

Igralo se u veoma jakom ritmu u prvih pola sata meča, dosta se trčalo na obe strane, pa su tako viđene opasne situacije pred oba gola. Stevanović je pretio češće Borjanu, a šanse su imali i Asano i Sadik. Sa druge strane šut Vulića bilo je sve što je Zvezda priredila u prvih 45 minuta. Crno-beli su nešto višim presingom uspeli da ne dozvole Zvezdinu kreaciju iz zadnje linije, pa se šampion mučio dugim loptama Borjana i defanzivne linije.

U drugom poluvremenu ritam je znatno opao, česte izgubljene lopte, lošiji driblinzi i neprecizni pasovi, praćeni još češćim faulovima nisu dozvoljavali igri da se razvija.

Partizan je do pobede došao u finišu meča, a oba gola postigli su igrači koji su ušli sa klupe. Prve je Milunović nespretno reagovao u 83. minutu, lopta je završila kod Sume, koji je na sjajan način sa distance smešta iza leđa Borjana.

Na veliko oduševljenje domaćin navijača, Partizan u sudijskoj nadoknadi potpuno lomi bledu Zvezdu drugim golom. Brežančić je sa leve strane uputio oštru loptu u peterac rivala, a tamo Tošić uklizava postiže svoj prvi gol u "večitim derbijima". 

Iako se radi o devetom kolu, obe ekipe zbog obaveza u Evropi odigrale su po sedam utakmica, nakon kojih Crvena zvezda ima 18, a Partizan 17 bodova i zauzimaju četvrtu i petu poziciju na tabeli Linglong Superlige. 

Ovako je protekao meč:

19.56 – Kraj meča, Partizan iz 161. "večitog derbija" izlazi kao pobednik. Strelci za crno-bele bili su Suma i Tošić u 83. i 91. minutu.

19.51 – GOL! Partizan u nadoknadi dolazi do drugog gola. Tošić je strelac. Suma je odlično primirio loptu, odložio do Brežančića, koji šalje oštar pas u peterac Zvezde, a tamo Tošić uklizava i postiže pogodak.

19.50 – Vulić sprečava konru Partizana, zbog čega je zaradio drugi žuti karton. Zvezda u nadoknadi sa deset igrača na terenu.

19.49 – Glavni sudija Jovanović produžio je meč za sedam minuta.

19.48 – Najbolju priliku za Zvezdu na meču propušta Marin u 90. minutu. Dobra akcija nakon prekida izvedenog sa sredine terena, Marin je loptu prebacio na levu nogu, a potom šutirao preko gola rivala.

19.41 – GOL! Partizan vodi od 84. minuta, Suma je strelac. Milunović gubi loptu na svojoj polovini, Asano je oduzeo loptu, prosledio je do Sume, koji je potom sjajnim udarcem smešta u mrežu rivala.

19.39 – Nastavljen je meč...

19.36 – Ponovo se meč prekida. Ovoga puta sudija Jovanović je to uradio zbog uvedljivog transparenta na južnoj tribini, upućenog predsedniku FSS-a, Slaviši Kokezi.

19.28 – Zvezda trese mrežu rivala, ali je gol poništen zbog prethodnog faula nad golmanom Partizana Stojkovićem.

19.27 – Meč je na kratko bio prekinut u 67. minutu, zbog bakljade navijača na južnoj ribini.

19.14 – Za nesmotren start na protivničkoj polovini žuti karton dobija Van La Para, koji napušta teren, umesto njega ulazi Aleksa Vukanović. Žute kartone su u prvom delu meča dobili Vulić na jednoj i Šćekić na drugoj strani.

19.11 – Sadik propušta gotovo 100 odstotnu šansu u 53. minutu meča. Izašao je napadač Partizana u situaciju jedan na jedan sa Borjanom, ali je odabrao jako lošu opciju, da desnom nogom iz te situacije uputi udarac pravo u Borjana.

19.03 – Počelo je drugo poluvreme...

18.47 – Nakon šanse u kojoj se našao Urošević, sudija Jovanović označio je kraj prvog poluvremena. Nema postignutih golova na 161. "večitom derbiju" za sada.

Prvih 45 minuta duela Partizana i Crvene zvezde u Humskoj protekli su u jakom ritmu. Velika borba gleda se za svaku loptu, pa samim tim i veliki broj faulova. Partizan je visokim presingom uspeo da neutrališe Zvezdinu kreaciju iz zadnje linije. Crveno-beli često su prinuđeni na duge lopte Borjana, koje ne pronalaze Boaćija ili Van La Paru. Partizan je bio opasnija ekipa, pošto su u nekoliko navrata pretili Stevanović, Asano, Sadik i Urošević. Kada je uspevala da poveže nekoliko dodavanja i brže iznese loptu iz svog šesnaesterca, Zvezda je dolazila do situacija koje su obećavale, ali sem pokušaja Vulića, nije bilo konkretne prilike.

18.44 – Zvezda nakon dužeg vremena preti, ali šut Vulića sa ivice šesnaesterca u 44.

minutu završava daleko iznad gola Stojkovića.

18.34 – Treći put na meču preti mladi Stevanović. Ponovo je usledio udarac sa desne strane, ali ponovo interveniše Borjan.

18.27 – Sadik preti sa prve stative na centaršut Uroševića, ali lopta odlazi pored gola.

18.24 – Stevanovićev šut sa distance u 23. minutu brani Borjan. Nespretna intervencija Žandera dovela je do toga da se lopta odbije do Partizanovog tinejdžera koji šutira oštro, ali po sredini gola Borjana.

18.14 – Utakmica je na kratko prekinuta, pošto je pirotehničko sredstvo palo blizu izvođača kornera Marka Marina.

18.08 – U dva navrata Zvezda brzo iznosi loptu i dolazi pred gol Partizana, ali je odbrana domaćina dobro reagovala.

18.04 – Prva prilika na meču delo je Partizana. Asano je pronašao Stevanovića na desnoj strani, a ovaj iskosa i sa ivice šesnaesterca šutirao malo pored gola Borjana.

18.00 – Počeo je 161. "večiti derbi".

17.40 – Atmosfera na stadionu...

17.17 – Poznati su sastavi timova:

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Stevanović, Natho, Asano, Sadik.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Pankov, Milunović, Žander, Jovančić, Vulić, Marin, Van la Para, Boaći.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво