Srbija napada Češku, Čile i Singapur u Pertu

Od 1. do 10. oktobra reprezentacija Srbije u minifudbalu učestvovaće na Svetskom prvenstvu u minifudbalu koje se održava u Australiji, u gradu Pertu.

Biće to treći Svetski šampionat u minifudbalu, a istorijski, prvi na kojem će nastupiti naša reprezentacija koja je na prošlogodšnjem Evropskom šampionatu u Kijevu zauzela peto mesto i tako obezbedila vizu za planetarni šampionat.

Srbija će biti u grupi sa aktuelnim evropskim i svetskim šampionima Češkom, potom sa aktuelnim šampionima Južne Amerike Čileom i sa Singapurom.

"Biće jako teško, ali mi se nadamo da naši momci mogu da savladaju sve pritiske i da prodju grupu i uđu u eliminacionu fazu takmičenja", napominje Zoran Zdravković, član Srpske Asocijacije minifudbala.

Srbija se trenutno nalazi na 10 mestu rang liste Evropske minifudbal Federacije, a u Australiji će igrati u vema teškoj grupi. Na svetskom prvenstvu će nastupiti 32 najbolje selekcije na svetu, podeljene u osam grupa sa po četiri tima.

"Australija i Kazahstan su bili u opticaju da budu domaćini Svetskog prvsntva. Australija je dobila tu prednost kao destinacija koja je atraktivnija, Pert je na moru. Očekuje se da bude veliki uspeh, da ovo Svetsko prvenstvo pokaže šta je minifudbal i da u budućnost minifudbala svi verujemo i da će biti sve bolja i bolja, rekao je Jovan Vasilijević", član Srpske Asocijacije minifudbala.

Ambicije čejnih ljudi naše Asocijacije minifudbala, ali i naše reprezentacje su jasne.

"Prvi korak je da prođemo grupu, to je ono što najviše priželjkujemo. Ako to uspemo, onda je posle sve moguće. Pobediti svetskog prvaka i prvaka Južne Amerike nije mali korak uopšte. Ako to uspemo, mislim da možemo doći i do samog finala", dodao je Zoran Zdravković.

Prethodna dva Svetska šampionata u minifudbalu odigrana su u Sjedinjenim Američkim Državama 2015. i Tunisu 2017.

"Hteo bih da napomenem da su igrači uglavnom sami finansirali svoj put u Australiju, u Pert tako da im se ovom prilikom zahvaljujem na tome. Mislim da su heroji naše zemlje zbog toga. Imam da im poručim samo da daju sve od sebe, da ostave srce na terenu i sve će biti dobro", napominje Zdravković.

Timovi iz domaćeg šampionata u minifudbalu nastupili su tokom septembra na dva najznačajnija klupska turnira na starom kontinentu, Ligi Šampiona i Euro Kupu.

"Očekujemo prolaz među 16 najboljih na Svetskom prvenstvu, biće teško, znamo u kakvoj smo grupi, ali nadamo se prolasku među 16 timova sveta, mislim da bi to bio realan uspeh na našem prvom nastupu na Svetskom prvenstvu, a zašto se potom ne nadati i boljem rezultatu", rekao je Jovan Vasilijević.

Sam plasman našeg nacionalnog tima na Svetsko prvenstvo u Pertu najveći je uspeh u petogodišnjem radu Srpske Asocijacije minifudbala, a predvodjeni Guberinićem, Celinom, Tomčićem, Crnoglavcem, Dakovićem i ostalim reprezentativcima, naši igrači malog fudbala sanjaju velike fudbalske snove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво