Fati uradio ono što Mesi nije, izabrao da igra za Španiju

Ansu Fati, 16-godišnji fudbaler Barselone rođen u Gvineji-Bisao, odabrao je da nastupa za špansku reprezentaciju.

Najmlađi strelac u istoriji Barselone u španskom prvenstvu i najmlađi igrač "Blaugrane" koji je zaigrao u Ligi šampiona odlučio je da uzme špansko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju "crvene furije".

Fati je rođen 2002. godine u Gvineji-Bisao, sa šest godina sa porodicom se preselio u Španiju, a u omladinskom pogonu Barselone je od 2012. godine.

Prošle nedelje 16-godišnji na najbolji način je iskoristio to što su njegovi saigrači Dembele i Mesi bili povređeni.

Fati je na tri meča La Lige postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, da bi potom debi u Ligi šampiona upisao protiv Borusije u Dortmundu.

Mladi fudbaler Barselone bi mogao da se nađe na spisku španske reprezentacije do 17 godina na Svetskom prvenstvu koje se uskoro održava.

Uprkos tome, Fati će moći da bira za koga će nastupati u seniorskoj reprezentaciji, a opcije su mu Gvineja-Bisao, Španija i Portugal, odakle vuče korene. 

Španski mediji prenose kako je Fati uradio ono što je trebalo da uradi i Leo Mesi kako bi bio bliži osvajanju titule Svetskog prvenstva koja mu nedostaje. Mesi se iz Argentine u Španiju preselio sa 13 godina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво